Prin oras – Ceainaria Cinci, un colt din paradis

Prin oras - Ceainaria cinci, un colt din paradis

Prin oras - Ceainaria cinci, un colt din paradis

de Laura Ștefan – colaborator
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Pierdută printre străzi, ascunsă bine de ochii lumii şi de zgomutul neîncetat al oraşului, Ceainăria Cinci te aşteaptă pe străzile bătute de vreme, undeva în spatele Mitropoliei, mai exact strada Olimpului nr. 13.

Ceainăria Cinci te induce puţin în eroare când, după câteva minute bune de căutare, dai de o poartă înegrită şi de un colţ de casă unde atârnă sfios o plăcuţă ce te asigură că nu ai greşit iar strada.

După ce puţin cam neîncrezător treci pragul Ceainăriei Cinci, dai cu ochii de o potecă pietruită care te îndrumă mai întâi spre casă, unde se află hostelul Doors şi ceainăria interioară, care este mai mult folosită iarna, iar apoi spre iatac (un cort destul de încăpător ce îţi pune la dispoziţie perne colorate, mese joase, diferite joculeţe distractive, spaţiu cât să stai tolănit toată ziua şi o pisicuţă pe nume Ceai, ce abia aşteaptă să fie smotocită). Iar după ce îţi găseşti un loc drăguţ şi comod, eşti întâmpinat de câţiva omuleţi foarte simpatici care te ajută să alegi din acea lungă listă de ceaiuri, sucuri naturale ori alte bunătăţuri la preţuri super acceptabile.

Prin oras - Ceainaria cinci, un colt din paradis


Ceainăria Cinci este locul unde turiştii din hostelul Doors şi omuleţii ce s-au săturat de aglomeraţia Bucureştiului se retrag să savureze un ceai şi să lege prietenii cu oamenii din jur.

Mi-a şoptit o vrăbiuţă că cică acea casă unde este acum hostelul şi ceainăria interioară, ar fi veche de peste 100 de ani şi că ar fi aparţinut unui pictor belgian, dar asta rămâne între noi.

Grădina cu Ceai chiar e un loc ce m-a surprins într-un mod pozitiv şi nu doar prin acel iatac, ori acele ciuperci gigantice care atârnă cu capul în jos în hostel, ci pentru toată acea atmosferă şi toţi acei oameni care, cu fiecare minut petrecut alături de ei, îţi oferă un zâmbet pe faţă.

Nu uitaţi să o salutaţi pe Ceai din partea noastră şi să vă bucuraţi de fiecare clipă petrecută acolo.

Prin oras - Ceainaria cinci, un colt din paradis

Recommended Articles

1 Comment

  1. pacat ca au devenit neprietenosi cu mamicile ce isi facusera lacas aco,o, cu plozii lor cu tot… m-au dezamagit, dar mergem mai departe, in cautarea altor locatii, si mai prietenoase pt mama si fiu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *