„Bicicleta“ – noua atractie a Lipscani-ului

„Bicicleta“ – noua atractie a Lipscani-ului

„Bicicleta“ – noua atractie a Lipscani-ului

de Sabrina Canea – redactor
foto: Andrei Lumpan – colaborator foto

Este vineri seară, ai ieşit ceva mai devreme de la liceu, pentru că nu prea avea profa/profu’ chef de faţa ta, şi acum ai de ales: ori te duci acasă şi vegetezi, ori o lălăi aiurea prin Bucureşti. Hai, fiţi sinceri! Nu v-aţi înghesui spre casă, ce naiba! Mulţi dintre voi aţi alege, fără doar şi poate, Lipscani-ul, singurul loc din Bucureşti pe care, parcă, nici nu l-a atins iarna. Ei, şi dacă sunteţi în dubii în legătură cu locul, vă rezolvăm noi!

De curând, Lipscaniul a avut deosebita plăcere de a mai deschide încă un loc mişto, şi anume „Bicicleta“. „Bicicleta“, după cum vă daţi seama din nume, este un bar tematic făcut din… biciclete!

Totul a luat naştere dintr-o veche pasiune pentru biciclete. În interior poţi observa numeroase scaune făcute din şei de bicicletă, cu mânere din ghidoane şi pedalele ca suport pentru picioarele obosite, desene/picturi cu aceeaşi temă şi chiar un ghid care te învaţă cum să-ţi reglezi şaua. Totul a fost confecţionat din biciclete britanice vintage, de prin anii ’40, dar şi din rămăşiţe ale fabricii „Pegas“ din Zărneşti. În total au fost sacrificate vreo 17 biciclete.
Partea cea mai tare a barului este faptul că nu-ţi bei berea dintr-o halbă, ca toţi mediocrii, ci dintr-un „pahar“ confecţionat chiar dintr-o sticla de bere. Oamenii ăştia au luat sticla de bere, au tăiat-o pe jumătate, au lustruit puţin, au facut un suport, şi iaca paharul!

Partea naşpa a „Bicicletei“ e localizarea. Găsirea barului poate da oarecare bătai de cap, dat fiind faptul că intrarea nu se află pe aceeaşi stradă cu barul în sine, însă iniţiatorii ideii au avut grijă şi de acest aspect. Adresa exactă este Lipscani nr. 38 – ajungi acolo şi dai de „Barbero“ şi-ţi zici „bă, ce dracu’?!“. Dacă stai niţel şi analizezi clădirea, poţi vedea o bicicletă la etajul al doilea care-ţi face cu… pedala. Începi, dai o roată clădirii, şi da-dam! – intrare!

Voi ce părere aveţi despre „Bicicleta“? Vă tentează?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *