Prin ochii mei: Eu folosesc, noi folosim, ei foloseste imaginatia

Rubrica - Prin Ochii Mei - Logo

de Alexandru Tudosoiu – seminarist

Iubesc lumea. Ştiu, ştiu, mulţi oameni sunt atât de plictisitori încât îmi vine să m-apuc cu o furculiţă de jugulară şi să văd care e constanta de elasticitate a acesteia. Alţii sunt aşa de interesanţi, încât, în urma unor discuţii intelectuale, mă rog pentru o gaură neagră, doar de dragul ştiinţei. Iar alţii sunt atât de ciudaţi încât te întrebi dacă au ceva în cap sau doar o aţă care le ţine urechile să nu cadă.

Se întâmplă multe chestii ciudate pe stradă care implică oameni ciudaţi, chestii pe care le vezi, dar poate nu ai timp/ chef/ răbdare/ sarmale să ţi le explici. Voi încerca, în chinuitele cuvinte ce urmează, să înfăţişez aceste minunăţii ale naturii prin prisma gândirii mele, a imaginaţiei mele, ca de la un nebun la altul.

Aurolacii – De ce pungi?

Nu se poate nu fi văzut măcar doi aurolaci pe lună, chiar mai des, după noroc, că de, Romania… Aţi observat că trebuie să care după ei câte o pungă, din care mai trag câte un aer, aşa, din când în când? Oare de ce? E foarte amuzant când te gândeşti :). Lasă-ţi doar puţin imaginaţia să zburde, şi o să vezi ce iese. Hai, să-ţi explic: mă gândesc că primul aurolac era claustrofob. Şi la prima lui criza, avea o pungă în mână, şi a început să sufle. Altu’ l-a văzut, şi s-a gândit: „Ie-te, mă, ce mişto arată ăla. Hai să fac şi eu!“ Şi aşa s-a pornit o nouă modă. Desigur, nu este explicaţia oficială, nici măcar nu e veridică, dar e amuzant când te gândeşti la asta mai mult de cinci secunde.

Semnele de pe pereţi

Se întâmplă să mai vezi pe pereţi graff-uri, din astea interesante, cu mesaje interesante. Unele sunt chiar amuzante („Hai Steaua!“), altele chiar îţi dau de gândit. De exemplu, una interesantă pe care o văd tot mai des: „Indignează-te!“. Prima dată când am văzut-o mi s-a părut interesantă. „Mă, uite că mai sunt şi alţii care gândesc ca mine, care nu sunt mulţumiţi de lume“. Dar pe măsură ce te gândeşti mai mult devine mai ciudat. Hmm, să mă indignez. Adică să mă supăr… Pe viaţă? Asta ar fi fun. Că tot vorbeam de jugulară, hai să mă supăr pe viaţă, şi să-mi tai gâtul! Yey, sunt mai fericit acum. Pe lume? Da, ştiu, uneori oamenii sunt enervanţi. Şi ce să le fac? Hai să mă supăr pe ei! Hai să mă duc şi eu să le dau în cap, că de, mă supără. Ce genial ar fi asta…

Ok, ştiu, am bătut câmpii, dar astea sunt ideile mele, imaginaţia mea. Te-ar durea dacă ai încerca? Garantez amuzament.

Recommended Articles

5 Comments

 1. Sfântu' Așteaptă

  Îmi imaginez că, undeva, cândva, în viața asta, a fost un moment în care tu chiar ai avut o idee bună de scris. Apoi ai scris. A ieșit fix nimic. Am văzut copii de 3-5 ani mai amuzanți în imaginație decât acest articol. Ce-ar fi să mai închizi ochii așa, uneori?

 2. OK, îmi las chiar acum imaginaţia să zburde.Mă gândesc exact la exemplele date de tine.  Îmi pare rău…Nimic. Nu vă rostul acestor exemple. Nu cred că s-a gândit vreodată cineva la aurolacii de pe stradă la modul la care te gândeşti tu. De ce să ne folosim imaginaţia în acest sens?! Eu spun că e muuuult mai folositor să ne imaginăm cum se termină o carte sau serialul preferat sau subiectul de teză (am dat aceste exemple simple ca să fiu în ton cu ideea ta).
  „Mă, uite că mai sunt şi alţii care gândesc ca mine, care nu sunt mulţumiţi de lume“ Cred că ar cam trebui să iei lumea aşa cum este. Dacă până la vârsta asta nu realizezi că nu ai cum să schimbi lumea şi că ar trebui să iei lucrurile ca atare, grav! Aaaa, stai că-mi imaginez: ai rămas undeva la ideea de Superman şi încerci încă să schimbi lumea…E ok, tu să fii fericit! 😀
  Sincer, consider puţin tristă situaţia articolului. De ce să spui în final că “Ok, ştiu, am bătut câmpii, dar astea sunt ideile mele, imaginaţia mea.”? Data viitoare încearcă puţin mai mult şi nu ne zice nouă că de fapt ai bătut câmpii. Pe bune acum, după ce (în cazul tău) am pierdut timpul citind articolul, nu mă face să regret şi mai mult că am accesat pagina.
  “Garantez amuzament.” recunosc, aici ai totală dreptate! Pentru mine a fost genul acela de amuzament “trist”, îl numesc eu, care apare atunci când compătimesc pe cineva. Am zâmbit ce-i drept, dar a fost zâmbet adus de o dezamăgire…
  Alex, pe bune acum, de fiecare dată când am vorbit cu tine mi-ai dat impresia unei persoane mature, care ştie ce şi când să spună ceva fără să abereze. 🙁

 3. “văd”*, pardon 😀

 4. Salut! Nu stiu daca ai drepturi de autor pentru logo-ul ” prin ochii mei”, eu as vrea sa o descarc si sa o public pe o pagina de net. Vroiam sa-ti cer acordul mai intai. Multumesc, Iulian.

  1. Salutare, logo-ul este realizat de catre Serviciul Tehnoredactare al Redactiei Centrale “Teen Press”. Orice utilizare a acestuia trebuie sa afiseze imediat sub imagine textul “Foto: Teen Press” cu link catre site-ul teenpress.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.