Mr Jones’ rules for the modern man de Dylan Jones

carte_rubrica_mic

de Mirona Crăciun – redactor

De data asta m-am hotărât să schimb puţin genul de carte aleasă de obicei şi m-am îndreptat spre ceva mai neobişnuit. Şi, de asemenea, m-am orientat spre o anumită categorie a cititorilor, şi anume băieţii, curând bărbaţi. Nu zic însă că o fată nu ar fi bine să ştie măcar o parte din toate cele scrise în această culegere de îndrumări.

„Mr Jones’ rules for the modern man“ este mai degrabă un set de reguli de bază, pe care orice bărbat ar trebui să le ştie. De la „Etichetă şi bună-cuviinţă“, „Stil şi modă“ şi „Sex şi sensibilitate“, până la „Muncă manuală şi deprinderi tehnice“, această carte te învaţă tot ce e de ştiut despre drumul pe care trebuie să îl parcurgi ca să ajungi un gentleman şi un bărbat adevărat.

Partea cea mai bună a cărţii nu sunt neapărat sfaturile în sine, deşi sunt foarte utile şi bine de ştiut, ci modul în care ele sunt prezentate. Unele reprezintă, pur şi simplu, instrucţiuni, altele povestiri ale autorului, care împărtăşeşte fără ruşine multe dintre experienţele lui, iar altele exemple din viaţa cotidiană, raportate la situaţii date.

Cred ca este un must ca băieţii să aibă cel puţin o carte de genul acesta, care să îi înveţe ba cum se comandă vinul, ba cum se schimbă roata unei maşini, cum să te bărbiereşti corect, cum să porţi un costum, cum să faci un nod la cravată, cum să faci o cerere în căsătorie sau cum să apreciezi un trabuc.

Mie mi se pare foarte simpatică ideea de a învăţa cum se fac toate astea şi, deşi poate că nu ar fi trebuit să o citesc tocmai eu, ca fată, cartea mi s-a părut o colecţie amuzantă şi utilă de aşa-zise povestioare din care ai de învăţat câte ceva.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *