Pledoarie pentru oamenii de concert


Pledoarie pentru oamenii de concert TP 45

de Maria Cârstian – redactor

Sunt genul de om care crede că muzica se ascultă mai bine live. Şi nu de puţine ori reuşesc să ajung pe la un concert sau altul. Probabil că şi tu, cititorule, eşti la fel. Aşa că ştii cum stă treaba cu strânsul banilor pentru concerte, cu rugatul părinţilor, cântatul pe străzi, în parcuri sau la metrou, ori, în cazuri extreme chiar cu part-time job-urile. Strofocarea e cu atât mai mare cu cât trupa ţi-e mai aproape de suflet. Şi nu mică-i încântarea când te vezi în faţa scenei şi cânţi toate versurile. Şi-mi pare al naibii de bine când văd alţi oameni entuziaşti în jurul meu, care simt muzica din jur şi care ştiu cu ce se mănâncă.

E minunat, până când începi să zbânţui şi tipa sau tipul din faţa ta se uită ciudat la tine. Înţeleg mentalitatea oamenilor care preferă să stea pe loc şi să „deguste“ sunetele. E metoda lor de a se simţi bine pe care o respect întru totul. Dar pe la concerte, mai ales pe la marile concerte, poţi să vezi mulţi nenici care nici nu au prea mare legătură cu ce se întâmplă pe scenă, dar care vin totuşi la eveniment şi care, de obicei, stau în faţă.

Bine, n-am să generalizez, dar când eu, una, ajung să stau prin primele rânduri, deseori întâlnesc astfel de persoane. Oameni despre care zău că nu ştiu de ce au dat atâţia bani pe un bilet la o trupă care nu-i interesează. Şi n-aş avea nicio problemă cu asta (că nu mă bag eu în banii şi timpul oamenilor), dacă n-aş şti câţi fani, câţi amatori de concert rămân pe dinfară, pentru că n-au avut posibilitatea sau pentru că n-au mai prins bilet.

Şi mă gândesc că poate dacă tipul ăla care abia a auzit de Aerosmith nu şi-ar fi luat bilet, X ar fi reuşit să intre la concert şi să cânte cât îl ţineau plămânii. Şi-mi pare rău. Mai ales când artiştii chiar vor să interacţioneze cu publicul şi dau de câte un individ neinteresat, care se uită urât şi le mai şi întoarce spatele.

De aceea, vă rog eu, gândiţi-vă de două ori când vă mai luaţi un bilet la vreun concert. Chiar vă place genul? Chiar o să suferiţi aşa tare dacă nu participaţi? Dacă da, adunaţi-vă banii de prin buzunare şi go get it! Dacă nu, gândiţi-vă că-s oameni care poate aşteaptă trupa sau cântăreţul ăla de ani de zile, dar care s-ar putea să nu mai prindă ultimul bilet pentru că n-au reuşit să strângă bani în timp record. Du-te la ce-ţi place, concerte pe placul tuturor există. Anul ăsta, cel puţin, ai de ales de la Skunk Anasie până la Shakira!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *