Trine 2 – Preview

Logo_Rubrica_Games_Teen_Press

de Diana Popa – redactor
foto: co-optimus.com

După succesul pe care Trine l-a avut în 2009, finlandezii de la Frozenbyte, în colaborare cu Atlus U.S.A, anunţă lansarea sequel-ului Trine 2. Deşi data exactă este necunoscută, lansarea este anticipată în primavara/vara anului acesta.

Într-un interviu recent pentru Gamebolt, Lauri Hyvärinen (CEO Frozenbyte) declară că Trine 2 va fi o variantă îmbunătăţită a predecesorului său din toate punctele de vedere.

Grafica universului Trine 2 este mai colorată şi mai animată, cu ciuperci fosforescente care se cutremură atunci când cazi pe ele şi maşinării ciudate cu roţi zimţate care aduc elementul steampunk într-o lume fantasy ca la carte.

Mai mult, avem: lumini, umbre, copaci şi curcubee, toate definite până la ultimul detaliu. Fără exagerare, Trine 2 este „eyecandy“ la capitolul grafică.

Storyline-ul din Trine avea un potenţial destul de mare, lucru recunoscut chiar de developeri, aşadar, cu un ajutor în plus în echipa de designeri, a fost dezvoltat. Povestea are loc la câţiva ani după Trine şi va avea aceiaşi protagonişti, însă vor apărea şi câteva personaje noi. Cei trei eroi, Zoya, Pontius şi Amadeus, vor avea personalităţi mai bine conturate, însă la fel de diferite, aşa că aşteptaţi-vă la conflicte de diverse feluri!

Trine2

Din punct de vedere al gameplay-ului, în primul joc, Zoya (hoaţa) era de departe cea mai „overpowered“ clasă, fiind capabilă să treacă de cea mai mare parte a obstacolelor. Lauri a menţionat că acesta este unul dintre lucrurile care vor fi rectificate. De asemenea, sistemul de skill-uri va fi mai flexibil de data asta, dar şi mai extins, cu o mulţime de abilităţi noi şi fun pentru fiecare clasă. De exemplu, Zoya primeşte „Slow time“, o abilitate care afectează environment-ul, dar nu şi personajele; Amadeus (vrăjitorul) va căpăta abilităţi telekinetice şi va putea azvârli diverse obiecte inerte în direcţia inamicilor care, by the way, au mai multă varietate decât până acum.

Noutatea principală ar fi, însă, sistemul de co-op multiplayer atât online, cât şi offline. Jucătorii vor putea controla cele trei personaje simultan, coordonându-se pentru a trece de diverse obstacole şi puzzel-uri mult mai repede decât ar trece individual. Cu toate astea, puzzle-urile sunt non-lineare, adică player-ul poate să le rezolve în mai multe moduri. Just use your imagination! Fizica jocului o permite!

Una peste alta, lucrurile stau destul de bine până acum, aşteptăm să vedem şi demo-ul- programat înaintea lansării propriu-zise. Trine 2 va fi disponibil pentru digital download atât pentru PC, cât şi pentru Xbox şi PS3, prin Xbox Live şi Playstation Network.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rxb5c5Zppdc[/youtube]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *