Anti vs. Contra – PRO Fa-o in felul tau!


Rubrica Anti vs Contra: PRO - Fă-o în felul tău!

de Arina Lazăr – redactor
foto: Ion Mateş – colaborator foto

„Sapere aude!“ („Îndrăzneşte să ştii!“, de multe ori tradus ca „Îndrăzneşte să gândeşti!”).
Astăzi, poţi fi original pe bani foarte buni, pentru că e clar ca lumina zilei că metodele cu care ne-am obişnuit, deja brevetate şi ultrafolosite, nu ne mai ajută nici cât negru sub unghie. Avem nevoie de economişti cu idei noi, arhitecţi cu idei noi, PR cu idei noi. Astăzi, dacă nu eşti cu adevărat bun, pleci. Firmele îşi păstrează numai oamenii cu potenţial.

Culmea e că potenţial avem să ne punem şi în cap, pentru că ne-am născut unici şi suntem construiţi întru evoluţie. O avem în sânge şi de-asta. De-a lungul timpului, am dezvoltat tot soiul de idei şi metode, dar asta nu-nseamnă că nu mai e loc de altele. E bine să adaptăm întotdeauna metodele pe care le folosim la ceea ce suntem, la ce putem să facem şi să individualizăm totul.
Orice rezolvare general aplicată acum a venit cândva într-un moment de cumpănă, în care s-a simţit nevoia de ceva nou, care să revoluţioneze toate ideile de până atunci – ele nu mai funcţionau într-o nouă situaţie. Ce spun este că se ajunge într-un punct în care nu contează ce s-a făcut până atunci. E bine să foloseşti ideile vechi numai ca bază, să le dezvolţi, să le îmbunătăţeşti, să le gândeşti.

Iar dacă te obişnuieşti în ritmul ăsta, vei vedea că va deveni mult mai uşor să găseşti soluţii pentru situaţii complet noi, fără niciun fel de precedent. În fond, asta diferenţiază liderii de restul: puterea de a prelua iniţiativa chiar şi atunci când nu există o bază stabilă. Fă totul prin propriile mijloace, pentru că în felul ăsta poţi să înveţi să te descurci. Nu vei ajunge să depinzi de nimeni în deciziile pe care le vei lua, ceea ce e minunat, pentru că ştim cu toţii că există momente în care efectiv nu avem de cine să depindem.
Fii curajos! Dacă te angajezi să faci lucrurile în felul tău, vei ştii exact unde ai greşit. La sfârşit vei ieşi mai încrezător, iar satisfacţia va fi incomparabilă. Să reuşeşti ceva prin propriile puteri e unul din cele mai bune lucruri care ţi se pot întâmpla.

Creează! Acceptă să îmbrăţişezi lucruri la care ceilalţi nu au acces, pentru că sunt doar în mintea ta. Imaginează-ţi. Lumea are nevoie de oameni care ies din tipare acum. Fă-o în felul tău, pentru că aşa vei fi mândru chiar şi când greşeşti. Vei convinge oameni. Vei învăţa că poţi la fel de bine să îţi controlezi singur viaţa. Adolescenţii sunt bolnavi după originalitate, după depăşirea tiparelor, după şoc. Foloseşte asta într-un mod creativ. Societatea a reuşit să bage la fund multe minţi cu-adevărat sclipitoare. Luptă. În felul ăsta vom ajunge să evoluăm. Arta aşa evoluează. Creierul uman aşa evoluează.

Recommended Articles

3 Comments

 1. Hello Arina Lazăr – redactor! 🙂
  Nu lua prea in serios criticile din comentariul postat vecinului tau de articol. I just wanted to have some fun.
  Sa ramai intotdeauna originala si creativa si desteapta si luptatoare cum esti acum 😉

  :*
  Peace, love and anarchy! 🙂

 2. Haha, that’s fine. Ai dreptate. E nonprofi din partea mea, da’ ai dreptate :))
  Mai, stiu ce zici, ca oricum Adevarul (the all mighty :d) e pe undeva pe la mijloc.

  Imbratisare si-ai grija >:D<

  1. Nu-i vorba ca nu ai dreptate. Pentru ca oricum si rubrica in sine cred ca de cele mai multe ori are calitatea de apune in valoare un capat si celalalt al unui aspect. Amandoua fiind valide. Ci ca te-ai lasat descoperita. Stiu ca ai o baza pentru opiniile tale, dar nu te sfii sa o precizezi si nici sa explici contextul ce face valid afirmatiile spuse. Daca ingobezi atat un cap si cealalt al unei idei, nu ai cum sa mai fii combatuta. Decat de prosti sau supersecialisti 😛

   Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *