Metro 2033 – dupa iarna (nucleara) se numara tunelele


Metro 2033 - The last refuge

de Emil Drăgănescu – redactor

Mda, încă de la început trebuie să spun că era cazul să mai aduc în discuţie un shooter. Şi când vorbesc de shootere mă refer la FPS-uri bătrâneşti în care ai arma în mână… o lunetă la ochi (şi nu între ochi, cum se întâmplă în cazurile nefericite) şi mulţi adversari „dăştepţi“. Ce ai putea vrea mai mult? Ah da! O poveste cât de cât interesantă un multiplayer OK şi o grafică oarecum potentă.

Ce nu o să vă spun este că review-ul acesta nu a fost plănuit bătrâneşte, ca în fiecare lună :-). Scriu aceste rânduri „datorită“ unui Trojan care mi-a corupt primul review la „Sins of a solar Empire“. Asta e – trebuie să-mi schimb antivirusul! Presat de deadline şi de împrejurări am ales pentru luna asta, ceva mai light. Strategiile mai pot aştepta.

Pe scurt, 4A Games (format din foşti membrii ai GSC – cei care ne-au adus genialul S.T.A.L.K.E.R.) au lansat adaptarea ludică a romanului cu acelaşi nume. Din câte am înţeles, cartea are foarte mulţi fani şi, mă gândesc, că de regulă adaptările venite de la ruşi sunt superbe. Cam aşa se întamplă şi cu acest joc.


Metro 2033 - The last refuge

Well, povestea: seamănă cu S.T.A.L.K.E.R. în privinţa catastrofei nucleare şi are cam acelaşi feeling produs de întuneric (că doar umbli pe la metrou, iar şobolanii sunt, de exemplu de dimensiunile cailor) şi cam atât. În rest nu regăsim asemănări majore. Bomba a făcut ce ştie să facă ea mai bine: şi anume… bum. A distrus Moscova, iar cei aflaţi la metrou în momentul nefericit au fost sigilaţi acolo, dar au supravieţuit. Unul dintre aceştia eşti chiar TU, pe numele de „fată mare“ Artyom, un tânăr de 20 de ani născut cu puţin timp înainte de „ză great bum“. Ai crescut în subteran şi ai rămas orfan. Tăierea legăturilor cu alte staţii de metrou (ce au devenit un fel de aşezări umane subterane) te face să pleci în quest-ul nobil de a afla ce s-a întâmplat, dar şi pentru a face o alianţă cu alte staţii. Totul pentru a combate un iminent dezastru provocat de mutanţii cei răi ce se învârt pe sub pământ.

Gameplay – ei bine aici lucrurile devin interesante… muniţie puţină, arme militare rare şi arme artizanale care riscă să facă mai puţin damage decât un bobârnac în moalele capului mutanţilor de trei ori cât tine. Adăugaţi la mix interfaţa zero. Fără bare de viaţă, fără nimic, să nu mai vorbim de faptul că dacă ieşi la suprafaţă fără masca de gaze sau cu ea crăpată, ai tendinţa să dai colţul în câteva secunde. Toate aceste indicii sunt integrate perfect în lumea jocului. Aşa că nu vor deranja ca în alte jocuri de profil. Uneori poţi chiar să afli câtă muniţie mai ai, doar uitându-te la armă. Că veni vorba de arme, balistica acestora e OK – fac, în mare, ce ar trebui să facă şi în realitate.


Metro 2033 - The last refuge

Ca şi în jocul mai sus menţionat (al celor de la GSC), ai posibilitatea de a-ţi achiziţiona arme noi pe… gloanţe (aceasta fiind moneda de schimb a jocului, nu-i deloc de mirare că niciodată nu o să ai foarte mulţi „bani“).

Sunt alternate foarte mişto momentele de explorare/găurit ţeste cu cele de respiro/interacţionat cu npc-urile. Grafica e în regulă, dar îţi va îngenunchea PC-ul dacă joci cu detaliile la maxim. Probabil, pe viitor, engine-ul va fi optimizat mai bine (sper).

Se observă o grămadă de „chestii“ dubioase la texturi, şi acest lucru îi afectează nota, dar compensează prin efectele de iluminare puse ca să redea atmosfera claustrofobă, de Rusia a viitorului post-apocaliptic – da! no glowing heads this time, provocate de de la bloom excesiv. Vă sugerez să-l încercaţi puţin şi în limba originală, pentru imersiunea mult mai profundă (asta dacă o înţelegeţi).


[youtube]LB_ICAvOmrg[/youtube]

Per total, este un joc drăguţ, însă are micile neajunsuri care-l cam îngroapă. Unul dintre acestea este absenţa multi-ului, ce i s-ar fi potrivit ca o mânuşă şi i-ar fi prelungit durata de viaţă. Oricum, pentru că vine vara/vacanţa/timp liber mai mult aţi putea să încercaţi bâzdâgania nucleară, aici de faţă – nu aveţi ce pierde.

P.S.: Nu mă pot abţine să nu-i ofer o prajiturică iradiată hackerului care a inventat Trojenii.

Nota: 8.5

Recommended Articles

28 Comments

  1. O singura propozitie o sa zic pt acest review : "JOACA JOCUL"

    1. O singura intrebare 🙂 "CUI TE ADRESEZI? AUTORULUI SAU CITITORULUI?" 😛

  2. Amandoi actually :)) .Pentru autor ca review e facut de parca nu ar fi jucat jocul si pt cititor ca sa inteleaga si ei diferenta intre review si joc si sa nu judece un joc dupa un review.

  3. emil_draganescu

    De ce crezi ca nu am jucat jocul? Trebuie sa intelegeti (voi cititorii) ca am o anumita limita de caractere. Daca as fi avut mai mult loc probabil ca as fi discutat mai pe larg mai multe aspecte. Insa… n-am. Asa ca am facut si eu ce am putut dat fiind spatiul "available". Offrecord, jocul mi s-a parut interesant chiar daca din ce am scris aici pare ca am fost lovit de sictir. Faptul ca am pierdut review -ul la celalalt joc a contribuit (probabil) la impresie.

  4. Pentru informatia ta MARE REDACTOR :))" noi cititorii" decidem daca esti un bun redactor sau nu asa ca imi pare rau dar ideea e ca ARTICOLUl e PROST si ATAT asa ca nu mai incerca sa te scuzi buttom line E PROST motivele nu conteaza doar rezultatul conteaza asa ca mult noroc la urmatorul

    1. Anonim, nu e frumos sa iei atitudinea asta. Hai nu mai incerca sa te ascunzi nici tu si spune-ne cine esti. O minte inteligenta vine cu argumente solide, cu exemple iar daca vrea sa faca neaparat pe desteptul scrie si el un articol in care arata cum ar fi trebuit scris. Te invit sa scrii un review pt joc si sa-l trimiti pe adresa articole-proba@teenpress.ro . Demonstreaza ca ai dreptate si nu doar ca te iei de articol, respectiv de redactor.

      Ideea e ca ai un COMENTARIU PROST si ATAT, asa ca nu te mai ascunde fiind anonim. Comentariul e PROST, motivele nu conteaza, asa ca mult noroc.

  5. Metro 2033
    Metro 2033 este un joc creat de firma 4A Games(de origine ucraineana) care combina elementele unui survival-horror cu cele ale unui shooter .
    STORY(povestea)
    Povestea este bazata pe romanul best seller al lui Dmitry Glukhovsky, Metro 2033, a carui actiune se petrece in Moscova post-apocaliptica in urma unui razboi nuclear.
    Din cauza razboiului, mediul de la suprafata a devenit necorespunzator pentru viata umana, fiind locuit doar de mutanti creati de radiatii. Astfel supravieturii speciei umane sunt nevoiti sa traiasca in tunelurile de metrou aparandu-se de mutanti si alte pericole.
    Tu iei rolul lui Artyum, un tanar care afla despre un nou tip de mutanti care au aparut si ameninta insusi existenta speciei umane. El decide sa raspandeasca aceasta informatiei la toti oamenii pentru a reusi sa-I opreasca.
    Poveste : 9 ( fiind bazata pe un roman bun care se potriveste cu genul jocului)

  6. GRAFICA
    Jocul prezinta o grafica foarte buna si bine optimizata.
    Aceasta se potriveste perfect cu povestea jocului iar realizarea scenariilor, a miscarilor fluide precum si senzatiei de haos si murdarie specifice unei lumi post apocaliptice este extraordinara.
    P.S. Desi grafica este optimizata pentru a vedea jocul in toata splendoarea sa e nevoie de un calculator destul de bun(scump), deoarece majoritatea placerii in a juca un survival-horror sta in realismul sau, iar o grafica buna joaca un rol foarte mare in creearea senzatiei de realism.
    Grafica :8

  7. GAMEPLAY+ATMOSFERA
    Gameplay-ul este tipic shooter cu elemente de survival horror (multi mostrii,arme putine ,munitie putina si sentimentul permanent ca iti lipseste ceva ) dar faptul ca se incadreaza aici va creea o impresie de liniaritate a jocului ceea ce strica putin placerea de a juca continuu si distruge ideea de a relua Metro.
    Singura idee inovativa la gameplay este faptul ca nu exista bani, iar schimburile se fac in gloante ceea ce e perfect logic contextual .(monstri nu mor daca ii mituesti)

  8. Pe de alta parte, Metro 2033 se diferentiaza de restul prin atmosfera pe care o creeaza, astfel devenind un joc foarte bun.
    Poveste buna ,grafica excelenta si realista (in cazul in care calculatorul este bun ) , faptul ca fiecare personaj are o voce si reactioneaza in functie de situatie si faptul ca munitia e valuta, toate acestea produc o atmosfera magnifica. Inca de la intrarea in joc senzatia este de uimire si de neliniste, iar aceest feeling va dainui pe tot parcursul jocului si te va tine in suspans.
    Gameplay+atmosfera:8(liniaritatea scade nota )
    In concluzie Metro 2033 este un joc bun pentru fanii genului si o revolutie in ceea priveste atmosfera unui joc si ar trebuii sa fie in rafturile oricarui om care ii plac shooterele si se respecta.

    UITE REVIEW MEU 🙂 HAVE FUN SA IMI DACA MAI VREI CEVA ?

  9. Anonimule, am primit un articol de la tine. Văd ca eşti ''cineva important'', din moment ce ai un e-mail cu un asemenea nume. De obicei nu mă deranjez să iau în seamă articole fără diacritice, pe care le consider o nesimţire şi o lipsă de profesionalism – dacă cineva vrea să scrie, în primul rînd să scrie aşa cum trebuie: în limba română avem diacritice (ă, â, î, ş, ţ). Dacă cineva are pretenţia că ştie să scrie în limba română, mai întîi este obligat să o respecte, să respecte regulile gramaticale. Tu, anonimule, nu ai avut nici o diacritică, nici măcar una! Însă, avînd în vedere comentariile tale la acest articol şi atitudinea ta persiflantă faţă de un redactor (''MARE REDACTOR'' – după cum i te-ai adresat), am citit articolul tău. Pe Emil îl cunosc bine şi îl ştiu gamer împătimit, aşa că nu am nici o îndoială că n-ar fi jucat înainte acest joc.

  10. De asemenea, anonimule, vei învăţa în timp (sper) că niciunde nu ţi se va lua în seama un articol, dacă îl trimiţi aşa cum mi l-ai trimis tu. Orice editor sau redactor-şef, înainte de a aprecia sau critica conţinutul unui articol, aruncă un ochi critic asupra felului în care articolul este redactat, dacă are diacritice, dacă respectă un anumit standard al scriiturii publicistice, dacă răspunde la o serie de întrebări esenţiale etc. Apoi, îl citeşte şi ia în vedere stilistica şi gramatica textului, conţinutul, mesajul. Emil este redactor si îşi merită pe drept această funcţie, căci el a urmat o serie de seminare, a învăţat cum să scrie un articol. În timp, poate deveni un profesionist, dacă îşi doreşte asta, desigur. Comentariile tale sînt puerile şi de prost gust: dacă într-adevăr mainera în care redactorul Emil Drăgănescu a expus, prezentat acest joc este una proastă, atunci consider că merită o serie de argumente în acest sens. Însă, nu poţi spune despre un articol că e prost în general: trebuie să specifici ce anume nu este în regulă, din prsima ta. Emil ştie să redacteze un articol respectînd anumite norme alte genului publicistic. Tu, spre exemplu, în contra-articolul tău nu ai habar de aceste norme. Acum dacă ne referim la conţinutul articolului, vorbim de o cu totul altă mîncare de peşte, cum se zice.

  11. Acolo, dacă cititorul consideră că nu rezonează cu ceea ce a scris redactorul cu pricina, atunci acesta, cititorul, este îndreptăţit să aducă critici autorului. Însă, anonimule, o critică implică necontenit ARGUMENTAREA! Deci, se poate spune că un articol este prost în materie de conţinut, de mesaj, aducîndu-se argumente raţionale în favoarea acestei critici. O critică nu mai este critică dacă pur şi simplu spui ''E PROST''. Poate fi doar o frustrare, poate fi prostie, poate fi orice altceva vrei tu, numai critică nu. Aşa că, pe viitor, dacă vreo să critici, te poftesc să aduci şi argumente logice. Faptul că tu ai scris acel articol, nu este un argument, este mai degrabă o dovadă a faptului că articolul tău este ''prost'' din punctul de vedere al unui publicist, cînd se face referire la partea tehnică a acelui text, după cum am expus mai sus – argumentele ţi le-am dat deja. Acum că articolul tău poate fi bun în conţinut, ca review de joc, rămîne, cum ai spus şi tu, la decizia publicului cititor: el poate sancţiona presa dacă ceva nu i se pare în regulă, aducînd CRITICI. Dacă doreşti, voi publica articolul tău ca un comment, lăsînd cititorii să fie instanţa supremă a acestei ''dispute''. Succes pe mai departe!

  12. Am citit discuta de mais suns si am ajuns la cateva pareri:
    1. Din primul articol scris de Emil reiese ori ca nu a jucat Metro ori ca nu a jucat S.T.A.L.K.E.R.
    2 Al doilea articoul este OK dar se vede ca nu e facut de un profesionist si ca este facut pe fuga (oricum mai bun ca primul).

    De ce zic ca primul articoul e foarte slab ? iate cateva argumente:
    In S.T.A.L.K.E.R. actiune nu se petrece dupa o catastrofa nucleara.
    In S.T.A.L.K.E.R. rar cand intri intr-un loc intunecat.
    "O poveste cât de cât interesantă un multiplayer OK şi o grafică oarecum potentă." – grafica potenta ? este pintre singurele jocuri cu DirectX 11, cred ca asta zice multe. Grafica este foarte buna de nota 9, texturile fiind de 2048×2048, avand suport pentru tesalare. Cred ca ar fi fost o idee buna da diferentiezi grafica dintre console si PC.
    Exprimari care din punul meu de vedere complet gresite: "Se observă o grămadă de „chestii“ dubioase la texturi", "Per total, este un joc drăguţ, însă are micile neajunsuri care-l cam îngroapă.", " Unul dintre acestea este absenţa multi-ului, ce i s-ar fi potrivit ca o mânuşă şi i-ar fi prelungit durata de viaţă." – nu stiu cum sa iti spun dar majoritatea jocurilor de genu adica survival-horror nu au multiplayer. De ce ? pentru sunt facute pentru suspans, iar un multiplayer iar distruge tot suspansul…… , "A distrus Moscova, iar cei aflaţi la metrou în momentul nefericit au fost sigilaţi acolo, dar au supravieţuit." – vezi ca dupa explozie oamenii (aia din Moscova) (cativa) au intrat in metrouri, ,nu au ramas in metrouri doar aia caure erau acolo in momentrul exploziei.

    Good luck in continoare. Pentru cei care zic ca sunt anonimul de mai sus ei bine, nu. NU il cunosc nici pe el si nici pe Emil Draganescu, doar imi dau cu parerea despre review si astept sa vad urmatoarele comentarii.

  13. Deci acu hai sa fim sinceri ,eu am jucat acest joc si dumneavoastra nu l-ati luat in serios cand ati scris articolul.
    In primul rand un review hazlui sa face la un joc prost sau care lasa de dorit.
    In al doilea rand trebuie sa va dezvoltati putin vocabularul deoarece ,"acelasi feeling in intuneric " nu descrie foarte bine sau detaliat atmosfera dintr-un joc.
    In al Treilea rand Zgomote onomatopeice precum "bum" "pac pac" le fac doar anumiti oameni(un anumit parlamentar european).Deci nu merc introduse intr-un articol serios
    .

  14. In al patrulea rand diminutive precum"monstruleti," si descrieri puerile precum "mutantii cei rai" distrug atmosfera jocului si interesul cititorului
    Al cincilea punct se refera la modul destul de simplu in care descrii intriga si desfasurarea actiunii.Nu ati incercat deloc sa va interesati de poveste.
    De exemplu va dau o inrebare:"Cine erau the dark men?"
    Si ultimul punct desi as avea mai multe de adaugat dar cred ca imi bat capu degeaba ,se refera la faptul ca folositi cuvinte din engleza in texte romanesti .Problema este ca in anumite cazuri merge deoarece cuvantul din alte limba s-ar integra perfect in contextul melodios al limbii.Dar "za great boom "nu se integreaza

  15. @Anonim 2: Apreciez comentariul tău. Un exemplu de opinie bine argumentată. Te mai aşteptăm ''pe la noi'' 😀

  16. Sunt de acord ca am fost cam nesimtit dar dupa cum zic si restul acest review este dovada ca nu a jucat jocul sau ca nu stie sa scrie un review bun de jocuri astfel voi zice doar asta ca in rest nu imi mai pasa .Daca dumneavoastra considerati ca prin replica "Pe Emil îl cunosc bine şi îl ştiu gamer împătimit, aşa că nu am nici o îndoială că n-ar fi jucat înainte acest joc. " ati dovedit ca articolul este bun deoarece il cunoasteti pe redacor va inselati deoarece aceasta este o parerea si nici pe departe o dovada concreta ca a jucat jocul. Dupa cum zice si anonim 2 review-ul meu nu e profesionist si e facut in graba dar eu nu sunt redactor , nu am zis niciodata ca stiu sa fac articole etc si totusi unii zic ca articolul meu(de amator ) e mai bun ca al redactorului vostru(pe care tin sa zic il "cunoasteti bine") Va multumesc .

  17. Ok, am zis ca nu ma voi mai baga in discutie si ca fiecare parere conteaza, insa nu pot sa stau pe bara la argumente de genul [ …] "folositi cuvinte din engleza in texte romanesti .Problema este ca in anumite cazuri merge deoarece cuvantul din alte limba s-ar integra perfect in contextul melodios al limbii.Dar "za great boom "nu se integreaza"[ …] .Care e treaba pe care nimeni de pe aici nu o intelege este ca nu am vrut sa sune in "contextul melodios al limbii romane" ci doar sa fie corect scris si ( oarecum) amuzant. Daca vrei sa iei in serios povestea si sa o "traiesti" e problema ta prietene. Uiti ca este doar un joc si daca nu reusesti sa faci distinctia intre o catrastrofa virtuala in Rusia viitorului si the real shit e problema ta.

  18. Poate ca Gabi a fost putin cam "overprotective" cu argumentul lui (de care spuneai). Totusi e absurd sa spui ca nu am jucat jocurile de mai sus. STALKER se bazeaza ca poveste in jurul centralei dezafectate din cauza exploziei nucleare/radiatiilor – radiatii prezente si aici. Daca nu esti capabil sa intelegi acest fapt… esti invitatul meu sa faci tu rubrica ( sau macar de a avea bunul simt de a posta un user care sa nu fie default – de ex numele real).
    Ultima chestie… revista Teen Press e pentru adolescenti. Daca scriam un review ca al tau nu l-ar fi citit nici dracu. Eu iti garantez ca se plictiseau la jumatate si treceau mai departe. In plus, faptul ca jocul este dupa un roman nu schimba cu nimic liniaritatea lui.

  19. PS: Mai trebuie sa spun ca am atins toate punctele pe care le-ati adus in discutie si voi? In stilul meu. Nu va place, nu-l cititi. Sper ca prin asta sa terminati cu prostiile si sa intelegeti ca nu trebuie sa dau spoilere ( treaba cu dark ones). Anyway, daca l-ati jucat sa va fie de bine, daca nu… incercati-l!

  20. Sunt de acord cu Gabi ,nu ai oferit cel putin un singur argument pentru afirmatia ta ,iar atitudinea ta lasa de dorit ,deasemenea am observat ca nu ai vorbit din punct de vedere obiectiv despre acest articol ,dimpotriva te-ai concetrat mai mult pe abilitatea redactorului (daca nu,chiar asupra redactorului)de a ne lumina in privinta acestui joc ,dar ma bucur cel putin ca recunosti ca nu ai avut o purtare diplomatica .
    Toata lumea are dreptul la o parere privata asupra oricarui lucru de pe planeta aceasta ,iar faptul ca tu folosesti un nume ca "anonim" nu denota decat lasitate si frica de confruntare ,ceea ce ma intriga pentru ca mai jos ai reusit sa iti sustii punctul de vedere destul de puternic .
    P.S.Nu imi place review-ul tau ,argumente?…ESTE SLAB .

  21. Emil nu sunt sigur ca daca iti critic munca, sau daca nu avem acelasi punct de vedere, ceea ce spun este "o prostie". "Well, povestea: seamănă cu S.T.A.L.K.E.R. în privinţa catastrofei nucleare şi are cam acelaşi feeling produs de întuneric" – asta ai zis tu. O catastrofa nucleara de genu zici de bombe nucleare pe pamant nu este la fel ca dupa o explozie a unei centrale nucleare. Si repet S.T.A.L.K.E.R. nu se petrece in acelasi "feeling produs de intuneric". Parerea mea este ca review-ul este slab. Am dat si argumente, multe argumente de ce cred asta dar se pare ca argumentele mele sunt doar niste "prostii" deoarece nu sunt ceea ce vrei tu sa fie. Eu zic ca am avut un comment obiectiv, nu am tinut nici cu tine nici cu Anonim. BTW: "Dar "za great boom "nu se integreaza"[ …] .Care e treaba pe care nimeni de pe aici nu o intelege este ca nu am vrut sa sune in "contextul melodios al limbii romane" ci doar sa fie corect scris si ( oarecum) amuzant." – Daca tu zici ca "za great boom este scris corect nu mai am ce sa zic. Dar stai nici nu trebuie sa te deranjezi sa imi citesti "prostiile".

  22. Daca te-ai fi obosit sa citesti ce am scris Andrei ai fi aflat ca eu niciodata nu aim zis ca stiu sa scriu dar eu am titlul de redactor asa ca nu imi pasa daca iti place sau nu review-ul meu :).
    Si pentru redactor si restul teenpress-ului daca nu va plac criticile la adresa articolelor ,eu zic sa va scrieti articolele ,le dati doar in cadrul revistei si va laudati reciproc ca sa fie o lume frumoasa si perfecta si toti sa fim fericiti .
    2: Zona de joc din STALKER nu a fost creata de explozia reactorului nuclear ci de un experiment secret al rusilor :).
    3:Nu stiu ce simt ai umorului ai tu dar articolul tau nu e amuzant, e mai degraba tragic daca e sa judeci dupa limbaj si mod de exprimare
    4:Daca tu zici ca asta e un articol reprezentativ pentru stilul revistei teen press pot sa raspund doar asa ca OBAMA : "CHANGE"
    De curiozitatea voi sunteti sponsorizati de stat ? Iar redactori sunt platiti pentru munca lor ?

    1. Salutare Anonim,

      Multumim pentru critica inexistenta, caci ceea ce faci tu nu se numeste critica. Noua ne place critica, pentru ca ne prinde bine, si ne mai schimbam daca simtim nevoia, dar avem stitul nostru. Emil, are stilul lui. Tu ar trebui sa te hotarasti ce vrei sa "critici" : stilul sau articolul?

      Cu Stalker poate ai dreptate, dar discutia nu se invarte acestui subiect.

      Draga Anonim, o sa luam sfatul tau in considerare. O sa ne citim articolele intre noi. Dar o sa le punem pe site, caci le centralizam mai bine. Te invit sa nu mai vititezi site-ul.

      Pentru informatia ta, da primim lunar milioane pentru a tiparii revista, iar redactia noastra e super-scumpa. Sa vezi ce toalete luxoase, avem, mai ceva ca la Cotroceni. Redactorii, da sunt platiti, fiecare redactor are un salariu de 600 RON ce variaza in functie de starea vremii.

      Draga, Anonimule, pentru tine si mentalitatea ta avem un singur cuvant de spus: CHANGE. Obama, nu?

  23. @Andrei Antonescu eu cel putin am dat argumente de ce nu imi place review-ul lui Emil, intr-un mod obiectiv ? Tu cu ce argumente vi sa sustii ideea ca al doilea review este slab ?

    O sa inchei cu o fraza care mi-a placut foarte mult de la "Anonim":"Si pentru redactor si restul teenpress-ului daca nu va plac criticile la adresa articolelor ,eu zic sa va scrieti articolele ,le dati doar in cadrul revistei si va laudati reciproc ca sa fie o lume frumoasa si perfecta si toti sa fim fericiti . "

    Criticile apar pentru a imbunatatii munca si felul de expunere ale unui redactor pe viitor. Daca voi nu acceptati critici insamna ca voi credeti ca review-ul vostru e perfect nu ?

  24. Penru oricecare @Anonim: Daca era la Teen Press asa cum ziceti voi, "le dati doar in cadrul revistei si va laudati reciproc ca sa fie o lume frumoasa si perfecta si toti sunt fericiti", atunci nu ar mai veni lumea la Teen Press.

    Daca te consideri "profesionist", vino la Teen Press si ai tupeul sa-ti asumi anumite lucruri. Oricine poate da comentariu in spatele nickului de "anonim", dar niciunul din voi anonimii n-a aratat ca este capabil sa scrie un articol corect din punct de vedere publicistic asa cum zicea Gabi.

    Nu este o lauda interna, ci un fapt. Fata de voi, Emil poate scrie si alte tipuri articole. Daca cititorii considera ca review-urile sunt slabe, atunci inseamna ca trebuie sa evolueze din acest punct de vedere. In loc sa te apuci sa critici persoana ca si cand i-ai cunoaste cele mai intunecate secrete, de ce nu faci o critica constructiva a articolului? Daca tot citesti si revii, inseamna ca ai un motiv.

  25. "Daca cititorii considera ca review-urile sunt slabe, atunci inseamna ca trebuie sa evolueze din acest punct de vedere." – asta am zis si eu.

    "Daca tot citesti si revii, inseamna ca ai un motiv. " – da am motive, vreau sa vad ce pareri au si alte persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *