„Leaving Las Vegas“ de John O’Brien
de Mirona Crăciun – colaborator

Primul roman scris de John O’Brien, Leaving Las Vegas, reprezintă povestea de dragoste a lui Ben, un alcoolic înrăit şi a Serei, o prostituată a cărei viaţa tristă şi plină de dramatism o face să îşi dorească ceva mai mult. Cele două personaje se întalnesc pe Strip, o stradă a Vegas-ului şi de la prima întâlnire fiecare realizează că salvarea sinelui constă în celălalt. Ea avea nevoie de cineva la care să se întoarcă acasă în fiecare seară, iar el avea nevoie de o persoană care să îi suporte starea permanentă de beţie şi să i-o accepte. Povestea lor de dragoste se încheie imprevizibil şi trist, descoperind latura tragică şi morbidă a vieţii trăite în voia firii.


Leaving Las Vegas - de John O’Brien

Romanul este de o ironie şi o violenţă extraordinară, surprinzând prin contrastul dintre personaje şi situaţiile în care acestea sunt puse.

Ecranizarea de excepţie a cărţii, bucurându-se de succesul aşteptat, i-a avut pe Nicholas Cage şi Elisabeth Shue în rolurile principale.

Romanul se definşte prin celebrele versuri „Wine is fine, but whiskey’s quicker/ Suicide is slow with liquor“ ale lui Ozzy Osbourne, scoţând în evidenţă şi ironizând lumea condusă de alcool şi sex şi conturând un portret dur şi amănunţit al societăţii.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *