Inaugurarea salii de festivitati din C.N.M.B.


Inaugurarea salii de festivitati din C.N.M.B.

de Elisabeta Lucia Vulpe – colaborator
foto: Ovidiu Udrescu – fotoreporter

Colegiul Naţional „Matei Basarab“ este localizat în centrul Bucureştiului, după cum sigur ştiţi (dacă nu, aflaţi acum). Liceul se poate mândri acum cu o frumoasă sală de festivităţi. Ea a fost construită în perioada interbelică (1923-1928). În acest spaţiu şi-au desfăşurat activităţile artistice şi culturale elevi ai liceului, dar a fost şi locul de manifestare a unor spectacole susţinute de Teatrul Naţional, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Pe 28 mai 2010, s-a susţinut un spectacol de două ore cu ocazia inaugurării sălii de festivităţi, după lunga ei renovare de treisprezece ani, în care a participat şi Primăria Sectorului 3. În deschiderea spectacolului au susţinut cuvântul de introducere dl. director Teofil Vultur şi cu dna. prof. Viorica Popa (fosta directoare a liceului). În primele 20 de minute ne-a onorat cu prezenţa Orchestra de cameră „Philarmonia“ a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“, Dirijor Nicolae Iliescu. A urmat Corul C.N.M.B., cu un număr de 58 de elevi ai liceului.


Inaugurarea salii de festivitati din C.N.M.B.

Au mai participat la spectacol alţi elevi ai liceului: Andrei Dincă (XII B) şi Alexandra Ivanovici (XII H), fiecare cu câte două cântece de muzică uşoară; Cristina Dobrin (XI F) cu un moment de balet şi trupa de teatru a liceului cu piesa „Art. 214“ de I.L. Caragiale. A dansat grupul „Studio Dance“, ne-au încântat la chitară Mihai Stan şi cu Andrei Namian, iar în încheiere ne-au reprezentat două melodii cei de la Grupul Vocal „C.N.M.B. Singers“.

Inaugurarea salii de festivitati din C.N.M.B.

Au fost invitaţi profesorii, părinţii şi chiar elevii liceului, care au rămas plăcut impresionaţi de prestaţia participanţilor. Organizatorii spectacolului au fost directorul liceului, Teofil Vultur, Consiliul Elevilor din C.N.M.B., dl. prof. de matematică Chitimia Viorel şi… mulţi alţii la fel de importanţi.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Un articol bine scris si structurat chiar obiectiv si sincer ar putea sa si apara intr-un ziar sau revista ca nu si-ar da nimeni seama ca nu e scris de un redactor "experimentat " .
    O singura chestie poza cu coru ar fi trebuit in locul pozei cu orchestra si invers dar in rest este un articol bun si ordonat bv 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *