Dogs free! Free dogs!


Free Dogs

de Ana-Maria Costache – redactor
foto: Ovidiu Udrescu – fotoreporter

Cum să mai îmbunătăţim traiul cetăţeanului român? Asta a fost întrebarea pusă de prefectul Capitalei, într-o noapte cu cer senin şi luna plină bătându-i în geam. Soluţia a fost, bineînţeles, după cum bănuiam cu toţii, eutanasierea câinilor maidanezi. Se pare că românul nu se mai simte în siguranţă când se întoarce acasă pe întuneric sau când sparge seminţe în faţa blocului la ore întârziate, acompaniat de alţi tovarăşi foarte energici; i se pare ciudat că animalul considerat a-i fi cel mai bun prieten, nu-l deosebeşte de restul animalelor, nu-l consideră fiinţa supremă. De asemenea, când văd oamenii care se preocupă şi cu viaţa altor fiinţe, în cazul de faţă câinii, dându-le afecţiune, apă sau mâncare, ajung la concluzia că astfel contribuie la creşterea IQ-ului animalelor: încep să se simtă în siguranţă şi să se ataşeze de respectivul loc, dezvoltând o aversiune faţă de cei care-i lovesc, gonesc etc. (lucru nu foarte departe de adevăr, puţine sunt fiinţele care întorc şi celălalt obraz).


Free Dogs

Nu voi continua să înşir lucrurile pe care majoritatea dintre voi le ştiţi despre comportamentul câinilor… Nu urmăresc să vă schimb atitudinea faţă de câini, dar trebuie să vă gândiţi că dacă vouă vă este frică de ei, lor le este şi mai frică. Profitaţi de superioritatea, de poziţia voastră, ca oameni, în faţa câinilor şi găsiţi alte soluţii! Uciderea unor animale care nu fac altceva decât să încerce să supravieţuiască în fiecare clipă nu îmbunătăţeşte traiul omului cu nimic. Nu vor să cucerească lumea noastră perfectă, nici să ne facă sclavii lor; siguranţa străzilor care se doreşte în urma acestei posibile acţiuni chiar se va resimţi? Câinele apară o arie destul de mare în jurul „casei“ sale, omul îşi protejează doar casa sa.

Recommended Articles

3 Comments

  1. cea mai mare javra.[domnul prefect]

  2. ai dreptate la faza cu frica, eu unul nu pot sa trecc peste asta, mie frica de 2 caini maidanezi dl mn dl bloc si cnd snt noaptea in jurul blocului, am grija pe unde merg :)) app, de unde stii u ca (scz cacofonia) cainii nu vor sa ne faca sclavii lor? 😕 have a nice day >:D<

    1. stii cum sa faci? cand esti aproape de scara blocului, te faci ca vorbesti la telefon, cat de cat tare pt ca am observat ca nu "iau atitudine" cand te simt insotit… cu mine s-au obisnuit, daca e sa am surprize vorbesc cu ei, desi pare stupid:))… iar la faza cu planul ascuns al cainilor de a ne face scalvii lor, prefer sa nu ma mai gandesc la Dosarele secrete ale cainilor detectivi si sa cred ca totusi, pe Terra, noi suntem cea mai evoluata specie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *