Games&IT: Samsung Galaxy S4 – Life Companion

games 62

games 62

de Andreea Samoilă – redactor
foto: wallcapture.com

Am tot vorbit despre tot felul de jocuri pentru diferite platforme, dar haideți să vedem care este ultimul trend pe piața telefoanelor mobile! Ei bine, în această primăvară, a avut loc lansarea mult mediatizatului Samsung Galaxy S4, care este descris de producători ca fiind un „Life companion“.

În primul rând, designul nu aduce multe lucruri noi, asemănându-se cu cel avut de modelele precendente. Nu are deloc metal, ca iPhone 5, și nu se simte atât de confortabil la atingere. Un alt dezavantaj al plasticului folosit, este acela că rămân foarte repede amprente și, într-o zi de vară, când îți transpiră mâna, devine greu de ținut. Însă principala atracție a smartphoneului este ecranul: display-ul are 5 inchi, 441 de pixeli pe inci și suportă videourile full HD. Dar asta nu e tot! Cu toții ne confruntăm cu aceeași problemă iarna: cum putem tasta dacă purtăm mânuși? Ei bine, Samsung Galaxy S4 ține la căldura degetelor noastre, ecranul fiind atât de sensibil încât îl poți folosi purtând mânuși.

Producătorii de smartphone-uri susțineau ideea că, deși mulți oameni și-au luat telefoane cu touchscreen, ultimul lucru pe care aceștia voiau să îl facă era să îl atingă. Astfel, Samsung Galaxy S4 vine cu numeroase alternative. Probabil vă întrebați acum cum poți să folosești un telefon fără să-l atingi. Ei bine, printre opțiunile S4 se numără „Smart stay“, telefonul rămâne deblocat atât timp cât te uiți la ecran, „Smart pause“ – videoul la care te uiți se va opri atunci când vei privi în altă parte și multe, multe altele. Astfel, îți poți controla smartphoneul cu ochii sau făcând gesturi cu mâna fără a atinge ecranul.

Cât despre cameră, cea de pe spate are 13 MP (astfel câștigând războiul cu rivalul iPhone 5 de la Apple) și cea din față 1,9 MP. Ambele pot filma full HD și au un senzor BTI, care ajută la o performanță ridicată a fotografiilor în condiții de lumină scăzută.

Dual Camera este unul dintre lucrurile noi aduse de S4. Astfel, camera frontală îți face o poză și te inserează într-o fotografie realizată cu cea de pe spate. Destul de interesant, nu? Această facilitate e utilă mai ales când vrei să îți faci o poză și să spui „Am fost aici.“ De asemenea, există opțiunea „Eraser“, care scoate din fundal oamenii în mișcare.

Galaxy S4 vine și cu un S Translator. Acesta are un suport pentru nouă limbi și poate să citească ce a tradus. De asemenea, pentru a fi și mai impresionant, translatorul funcționează și offline, suportând în jur de 2000 – 3000 de afirmații.

Astfel, Samsung Galaxy S4 vine cu numeroase lucruri noi pe care le îmbină cu cele ale modelelor precedente. Desigur, cei de la Samsung nu riscă prea mult cu ecranul, de exemplu, deoarece au apărut numeroase smartphone-uri cu ecran de 5 inchi full HD. Cât despre opțiunile de controlare a telefonului fără a-l atinge, sunt chiar interesante, deși e greu de crezut că cineva nu o să mai pună pauză unui video, pentru că îl oprește automat smartphone-ul. Dacă mai adăugăm și faptul că toate aceste aplicații noi consumă baterie, cu siguranță că, oricât de bună ar fi cea a lui S4, o să fie nevoie să îl încărcăm zilnic.

Însă, Samsung Galaxy S4 este o apariție notabilă pe piață și are toate aplicațiile și opțiunile necesare pentru a-și atrage viitorii posesori. Așteptăm să vedem cu ce piesă revoluționară o să vină din urmă cei de la Apple!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *