Primul film documentar despre reusita liceelor slabe la BAC

Primul film documentar despre reusita liceelor slabe la BAC

Primul film documentar despre reusita liceelor slabe la BAC

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri
foto: www.evz.ro

În timp ce sute de licee din țară ȋntâmpinau notele catastrofale de la examenul de Bacalaureat 2013, cinci dintre cele mai slabe colegii din țară sărbătoreau faptul că, după ani de zile de „secetă‟ la notele de promovare, elevii lor au reușit să ia Bac-ul.

Toate au reușit acestă performanță lucrând cu antrenorii educaționali ai Asociației Roi, singurul ONG din România care a pus accentul pe stima de sine a elevilor și nu pe sancțiuni.

Aventura lor va fi în curând transpusă în filmul documentar „Ba se poate!‟, semnat de regizorul Tedy Necula.

Cinci dintre liceele codașe ale Bacalaureatului, Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum Sibiu, Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu Iași‟, Colegiul Tehnic Câmpulung Muscel și Liceul Tehnologic „ Mecanică Fină‟ din București, au fost selectate, pentru a participa la proiectul Zburd-Educație prin coaching, bazat pe voluntariat.

In perioada februarie 2012 – iunie 2013, dascălii, părinții și elevii au încercat să găsească împreună cu antrenorii educaționali rețeta perfectă prin care să-și depășească condiția de „repetenți‟ ai Bac-ului.

Asociația ROI are nevoie de sprijin pentru realizarea unui film documentar despre proiect, cu regizorul Tedy Necula, pentru a susține cele cinci licee pentru încă un an, astfel încât rezultatele obținute să fie consolidate. De asemenea, Asociația ROI intenționează să formeze facilitatori în formarea de echipe în școli.

În ceea ce privește extinderea proiectului, în această toamnă, vor fi selectate alte cinci licee în cadrul unui unui proiect inițiat împreună cu Școala de Valori, Fundația Noi Orizonturi și Junior Achievement Romania. Liceele respective vor beneficia de un program integrat, pe o perioadă de trei ani, numit „Adoptă un liceu‟. Condiția este să existe companii interesate să se implice în îmbunătățirea performanțelor liceelor respective și să susțină o asemenea intervenție pe termen lung.

[youtube]9BJCOiYFUs[/youtube]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.