Games – The Wolf Among Us

wolf among us 4-4

de Andreea Balas – tehnoredactor

Mai ții minte poveştile pe care le citeai în copilărie? Scufița Roşie, Frumoasa şi Bestia, Albă-ca-Zăpada, toate ți-au plăcut cu siguranță. Dar, pe măsură ce creşti, cauți altceva, cu mai multă acțiune, mai matur, mai interesant. Depăşeşti vârsta basmelor şi citeşti despre realitate, uiți uneori de magia cu care veneau poveştile copilăriei tale.

Ce ai zice de un joc care pune la un loc basmele cu realitatea? Ce ai zice de un lup mare şi rău plimbându-se pe străzile din New York cu o frumoasă fată cu păr negru, piele albă şi buze roşii?

„The Wolf Among Us“ este un joc de tipul „graphic adventure“ şi „interactive movie“, bazat pe seria de benzi desenate „Fables“ de Bill Willingham. A fost creat și publicat de către Telltale Games, cei care au făcut şi celebrul joc „The Walking Dead“.

Lansat pe PC, Xbox, PlayStation, Android şi iOS, jocul este structurat în sezoane şi episoade, ca un serial. La momentul actual a fost lansat primul sezon, format din cinci episoade.

wolf among us 5-5

Cine este personajul principal al jocului? După cum spune şi titlul, The Big Bad Wolf sau Bigby Wolf, mai pe scurt. Însă, nu ni se arată de la început în forma sa de lup, ci într-o formă umană. Facem cunoştință cu el în primul episod al jocului, „Faith“, şi aflăm că nu e tocmai tipul cel rău, ci şeriful. Bigby are grijă ca totul să funcționeze cum trebuie în Fabletown, chiar dacă metodele lui nu sunt tocmai plăcute uneori.

Şi aici intervii tu, jucătorul. Atitudinea şi acțiunile lui Bigby se bazează foarte mult pe ceea ce vrei tu. „The Wolf Among Us“ ține foarte mult cont de alegerile pe care le faci. Acestea pot fi replici în cadrul conversațiilor cu alte personaje sau decizii în legătură cu anumite acțiuni. De exemplu, poți alege să ții secrete pentru cineva sau nu, poți alege să rezolvi o problemă pe cale paşnică sau pe cale violentă. Iar uneori, şi tăcerea e un răspuns.

Totul e posibil când eşti Bigby, dar asta înseamnă şi că atragi problemele ca un magnet. O crimă are loc în Fabletown şi este treaba ta să o rezolvi, iar toți se aşteaptă să iasă bine. În momentul în care ceva merge rău, singurul pe care locuitorii din Fabletown dau vina eşti tu. Puțini sunt cei care nu îl urăsc pe Marele Lup, și mai puțini sunt cei care au încredere în el.
Jocul e plin de lupte, pentru că Bigby se luptă aproape cu toată lumea. Dar, momentul în care devine cu adevărat intens e când Bigby se transformă în lup. Inamicii sunt numeroşi şi puternici, şi depinde de tine dacă Bigby le va face față.

wolf among us 3-3

Dacă e să vorbim de „combat mode“, nu avem prea multe de zis. Fiind un „point and click adventure game“, cam asta e tot ce trebuie să faci. În timpul luptei, ai de apăsat o anume tastă sau într-un anume loc pe ecran pentru a lovi sau a te apăra, însă într-o limită de timp. Dacă nu te încadrezi, e foarte posibil să mori. Partea bună e că jocul te dă de la ultimul checkpoint, care poate fi ori începutul luptei, ori momentul de dinainte să mori, în funcție de cât de mult ai apucat să joci.

Ca dificultate, „The Wolf Among Us“ e un joc foarte uşor. Nu vei auzi pe nimeni vreodată spunând că s-a lăsat pentru că nu a putut să treacă de o anumită parte. Fiind o poveste interactivă, e imposibil să nu progresezi.

Cât despre felul în care e construită povestea, „The Wolf Among Us“ e genul care te lasă în suspans. Sfârşitul primului episod te face să vrei imediat să te apuci de al doilea, ceea ce e superb dacă îl joci acum, după ce a apărut tot sezonul, şi groaznic dacă l-ai jucat când a apărut doar primul episod. De asemenea, sezonul se termină cu un indiciu important pentru misterul pe care îl ai de dezlegat încă de la început, care lasă loc de interpretări diverse din partea fanilor. Singurul mod în care putem afla ce s-a întâmplat e să aşteptăm sezonul următor… dacă va fi un sezon următor. Telltale nu au anunțat nimic încă, iar cu numeroasele proiecte pe care le au, pare că nici nu intenționează.

wolf among us 6-6

Jocul pune sub o altă lumină personajele pe care le ştim de atât de mult timp. După ce lumea în care trăiau a fost invadată de o forță întunecată, locuitorii au fost nevoiți să se refugieze în lumea umană. În Fabletown, localizat în Manhattan, locuiesc personaje precum Snow White, Beauty, Beast, Bigby Wolf şi mulți alții. Jocul e desenat în aşa fel încât arată exact ca o bandă desenată, şi e o plăcere să îl joci. Ca şi durată, nu e foarte lung. Într-o zi îl termini lejer. Un episod, dacă nu mori excesiv, ține în jur de o oră şi jumătate.

„The Wolf Among Us“ m-a lăsat foarte plăcut surprinsă. Iubesc adaptările basmelor, iar acest joc face o treabă foarte, foarte bună. E o poveste interactivă, extrem de interesantă şi plină de surprize. Când crezi că ai rezolvat misterul, afli că nu e nici pe departe aşa. Merită să îl încerci. Nu o să te dezamăgească.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *