Starcraft 2 – Heart of The Swarm Preview

Games tp50

Logo_Rubrica_Games_Teen_Press

de Emil Drăgănescu – redactor
foto: starcraft.wikia.com

„I am the Swarm! Vengance shall be mine!“

Sute de mii de copii vândute, cozi imense în magazinele de profil din întreaga lume şi o gramadă de asiatici care au rush-uit ligile online din primele ore de la lansarea oficială. Toate astea au însemnat venirea lui Raynor, Mengsk & Co. în secolul 21, la mai bine de 12 ani după prima parte a aventurilor.

No, acum o să presupun că l-aţi jucat şi pe primul şi pe al doilea joc şi că aveţi idee cu ce se mănâncă strategia celor de la Blizzard. Micromanagementul este în continuare la rang de koreean bătrân, aşa că ţineţi-vă bine pentru primul expansion: Heart of The Swarm!

Povestea unei regine
Queen of Blades a dispărut. Folosind artefactul Xel’naga, Jim Raynor a reuşit să îi redea fostului Ghost forma umană, dar nu şi personalitatea. După jocul iniţial, unde te lupţi cu valuri întregi de gândaci ca să-ţi salvezi gagica (care nu vrea să fie salvată), ai crede că dorinţa ei de răzbunare s-a mai potolit măcar puţin.

Potrvit tradiţiei „viscolienilor“ lucrurile nu vor merge bine. Dispariţia reginei a făcut Roiul (ştiu că sună prost în română, bear with me!) să se lupte pentru putere – din interior. Astfel, apar câteva feţe noi, fiecare cu propria poveste şi motivaţie în spate, care vor contribui la soarta sectorului Koprulu.

Games tp50


Încă de la început vom fi puşi în fata unei campanii dedicate Zergilor – după cum bine ştiţi încă de prin 2008. Eroul principal va fi ex-Terrana noastră favorită. Parcă deja văd un final multiplu (gen Warhammer 40.000 DoW II: Chaos Rising). Da! Şi de data aceasta suntem antagonistul dornic de răzbunare (cu puteri telepatice şi 1.000.000 de gândaci în spate, care-l susţin – sau mai bine zis… o susţin).

Totuşi, de ce nu a eliberat-o definitiv artefactul de comuniunea cu Zergii? Unde e Jim? Şi mai ales… de ce vrea Kerrigan să se întoarcă la vechiul plan de genocid planetar?

Puterea Zergului
Pe parcursul celor 20 de misiuni din cadrul campaniei single player, jucătorii or să aibă la dispoziţie şi unităţi speciale. Ele vor fi accesibile, ca în Wings of Liberty, numai în campanie pentru că vor ajuta la desfăşurarea poveştii. Încet-încet, fiecare unitate va evolua cu bonusurile primite după terminarea misiunilor.

Mi-a atras atenţia Raptorul din filmuleţul de prezentare. O evoluţie Zergling, care are abilitatea de a sări pe distanţe scurte. Ştiu la ce vă gândiţi, că va fi destul de uşor de doborât, mai ales că abilitatea de jump îl va desincroniza de restul „haitei“. Din fericire pentru el, are şi ceva mai multă viată decât Zergling-ul obişnuit. Asta înseamnă un singur lucru: moar raş şi posibilităţi mai variate de înnăbuşire a inamicului.

For those about to rush, we salute you!
S-au anunţat şi nişte îmbunătăţiri grafice ale jocului, însă producătorii au subliniat faptul că se va folosi acelaşi engine. Pe scurt, nu vom avea nevoie chiar de PC-uri NASA pentru a-l putea juca la un frame rate decent (sper). Blizzard mereu şi-a optimizat foarte bine jocurile şi cred că până la Diablo III nu va fi nevoie de un upgrade major de sistem (dacă SC apare ceva mai repede, of course).

Că tot veni vorba de upgrade-uri, se anticipează schimbări în cadrul platformei Battle.net. Pun pariu că ligile vor fi modificate şi adaptate noului content. O să fie interesant de văzut cât le va lua coreenilor să se adapteze la noile unităţi şi tactici.

Ce ar fi Starcraftul fără planeta Char? „Capitala“ rasei Zerg va fi revizitată pentru strângerea de unităţi. Aici, Kerrigan va avea de înfruntat nu numai grupurile rebele de Zergi rămăşi fără stăpână – care au început să se lupte între ei, ci şi o altă regină ce încearcă să umple golul de putere. La sfârşit nu poate fi decât o singură conducătoare şi se pare că fosta are concurenţă.

Îngheţata planetă Kaldir apare şi ea în poveste, însă amănunte prea multe încă nu se cunosc. Se pare doar că aici Zergii se vor lovi de Protoss – vechiul inamic.

În final trebuie să menţionez faptul că Sarah va fi o unitate controlabilă. De fiecare dată când se va începe o misiune, ca jucător, vei putea alege abilităţile pe care le vei folosi în funcţie de anumite criterii (neprecizate încă). Important este că abilităţile (numite „Battle Focus“) vor modifica total gameplay-ul şi chiar povestea.

Pe toate astea le vom vedea în Heart of The Swarm, cândva în vara/ toamna anului viitor! Rush them down!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *