Games – Rainmeter, sau cum sa iti faci desktop-ul o nava spatiala

Games - Rainmeter, sau cum sa iti faci desktop-ul o nava spatiala

de Vladimir Pogonariu – redactor
foto: rainmeter.net

Te-ai săturat de vechiul tău desktop? Nu îţi plac gadget-urile de la Windows? Vrei un desktop mai tare ca ăla de la Mac? Toate problemele tale au acum un singur răspuns (de fapt, mai multe, dar acesta e principalul): Rainmeter.

Ce e şi ce face? Păi, e un progrămel de particularizat desktop-ul. Cu ce? Cu tot ce îţi trece prin cap… de la iconiţele de la Windows, până la ceasuri, news readers, listă interactivă cu procese şi cam tot ce îţi trece prin cap. Totul e să ai oleacă de imaginaţie şi ceva cunoştinţe de programare. Nu ai aceste cunostinţe? Nu e problemă… toate skin-urile şi temele pentru Windows se găsesc pe net, for free şi sunt open source. Adică poţi să iei puţin de aici, puţin de colo şi să le modifici. Nu îţi place că ceasul e gri? Fă-l verde neon!

Posibilităţile sunt chiar infinite, şi nu glumesc.

Interfaţa nu e cine ştie ce. E ceva destul de basic şi intuitiv, dar nu ar strica să citiţi şi ceva păreri pe net, un tutorial, nişte intrucţiuni, ceva. Nu de alta, dar să profitaţi la maxim de progrămel pentru că ştie multe. Mai jos, aveţi desktop-ul meu, ca să vă faceţi o idee despre ce pot să ţin pe desktop şi, în acelaşi timp, să editez poze în Bridge şi, respectiv, Photoshop CS5 şi să mai ţin şi un browser deschis.

Games - Rainmeter, sau cum sa iti faci desktop-ul o nava spatiala

Evident, îţi trebuie şi ceva care să suporte. Dar, dat fiind că are suport şi pentru XP, nu cred că îţi trebuie o rachetă spaţială ca să îl rulezi. Sau poţi să te joci în el doar când nu ai ce face (dacă nu suportă sistemul atâtea procese). Sau poţi să îl ţii în permanenţă pornit, decizia e numai a ta. Personal, îl pot rula liniştit pe un laptop cu i5, 4 GB de RAM şi o placă video nVidia GeForce GT540 M care, sincer, nu e cine ştie ce.

Acum, depinde de voi. Dacă nu aveţi ce face (aşa ca mine), give it a shot! Programul se poate descărca gratuit de pe site-ul producătorului https://rainmeter.net/cms/, iar skin-uri and more funny stuff de pe DeviantArt, la categoria Customization şi apoi Skins, Themes, System Monitoring, Rainmeter.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *