AVC – Pro viata de noapte


Anti Versus Contra

de Beatrice Popescu – redactor

Teatre, cinematografe, concerte, cluburi, baruri şi lista poate continua. Toate cele enumerate mai sus fac parte din viaţa noastră de noapte. Deşi multe guri rele desconsideră această viaţă, asociind-o de cele mai multe ori cu prostituţia, drogurile sau scandalurile, majoritatea dintre noi o găsim foarte benefică.

După orice eveniment pe care îl organizăm sau luăm parte, unde mergem? Dacă am avut o zi grea la şcoală sau la serviciu, unde mergem? Dacă ne-am plictisit şi vrem să ieşim din rutină, unde mergem? Vă spun eu: într-un bar sau club, după preferinţe.

Aceste oaze de relaxare sunt exact ce are nevoie un oraş gălăgios şi aglomerat, care îţi întinde de cele mai multe ori nervii la maximum. Pentru câteva ore uiţi că ţi-a murit căţelul, că profu’ de mate îţi face zile fripte sau că ai tăi îţi ţin iar morală pentru că te-ai apucat de fumat.

Noaptea are un efect ciudat asupra noastră. Te dezbracă de inhibiţii, te face să te simţi liber şi după un juice, două, trei te loveşte o sinceritate greu de imaginat până şi pentru tine.

Dacă am respecta tot timpul tiparul: şcoală, casă, mâncat, învăţat şi dormit, ţin să cred nu numai că am fi nişte oameni foarte frustraţi (aşa cum sunt anumiţi indivizi din jurul nostru), dar cu siguranţă am înnebuni.
Pe mine, personal, mă amuză micii monstruleţi, cu multe coşuri pe faţă, albi ca varul (le e frică poate că se topesc la soare, sau au citit, pe net bineînţeles, prea multe poveşti cu vampiri), care se grăbesc tot timpul să ajungă primii la şcoală, să intre în graţiile profesorilor şi care plâng de fiecare dată când iau nota 9, pentru că „se putea mai bine de atât.“ Aceşti maniaci nu sunt cazuri private, ei au acoliţi în fiecare clasă, cu care se joacă jocuri în reţea sau îşi împărtăşesc marile tristeţi: puţinele note de 9, care îi fac să intre în depresie.

Viaţa de noapte nu are doar un efect relaxant. Este chiar un mod foarte bun de a socializa sau de a te culturaliza. Între a sta pe mess 20 de ore pe zi şi a vorbi cu prietenii sau a ieşi într-un bar la o cafea sau un suc şi de a purta tot felul de discuţii polemice pe diferite teme, un om normal ce ar alege?

Viaţa nu înseamnă note. Înseamnă să şti să îmbini utilul cu plăcutul. Înseamnă să înveţi să îmbătrâneşti frumos, fără să ai regrete sau frustrări mai târziu, când poate, într-o criză de isterie şi plictiseală, ai să ieşi în club cu nepoţii tăi.

Viaţa de noapte reprezintă atât socializare şi relaxare, cât şi culturalizare, pentru că de fiecare dată printre problemele existenţiale se strecoară, de cele mai multe ori, şi un subiect pe care să filosofezi.
Dacă viaţa de noapte la tine încă nu şi-a făcut apariţia ar fi cazul să îţi pui câteva semne de întrebare. Gândeşte-te numai câte baruri te aşteaptă să le cutreieri şi câţi oameni sunt dornici să te cunoască. Distracţie plăcută şi aveţi grijă cu juice-ul 🙂

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *