Anti vs. Contra – Pro Pinky: The best way to be happy

RUBRICA_AVC_TP_41

de Andrei Antonescu – colaborator
foto: Oana Ştefănescu – fotoreporter

În general, sărbătorile sunt privite de mulţi ca o perioadă prin care trebuie să trecem în viaţă, cu chiu, cu vai şi uneori superficial, sau ca o altă scuză pentru a-ţi vedea bunicii. Ironic, oamenii se pregătesc sârguincios pentru a organiza întrevederile respective şi, în final, rămânem doar cu melancolia ce ne cuprinde după sărbători.

Narf!, de ce toată lumea se simte obligat să parcurgă acele tradiţii de sărbători şi nu simte măcar o boabă de fericire, ştiind că nu le va parcurge singur? Cel care nu are Crăciunul în inimă, nu îl va găsi sub brad. În mod normal, o sărbătoare este o zi ce posedă o semnificaţie specială.

Zi de sărbătoare este în fiecare zi, pentru că trăieşti alături de familie. Asta este şi semnificaţia Crăciunului sau a oricărei sărbători. Nimic nu se compară cu căldura şi siguranţa pe care o ai în momentul în care împodobești bradul alături de familie sau sentimentul de veselie şi reuniune, când aveţi cina.

De Crăciun, singura problemă a bătrânului „Scrooge“ era singurătatea şi putem recunoaşte cu toţii că asta este problema tuturor în zilele acestea. Fie de Crăciun, Paşti, Ziua Recunoştinţei, Halloween etc.
Zort! Brain nu recunoaşte, dar sunt sigur că nu i-ar plăcea să fie singur, sunt cel mai bun prieten al său. Şi asta contează de sărbători: familia şi prietenii.

Nu contează că eşti obligat să cumperi daruri scumpe, să mergi la biserică când nu îţi convine, să îţi explodeze o petardă în dinţi sau frigul de afară. Tot ce contează la sfârşitul zilei, este că vei avea pe cineva lângă tine, pe care să o îmbrăţişezi cu toată puterea şi să îi spui că eşti alături de ea pentru tot restul zilelor. Ar fi drăguţ ca data viitoare, când vei avea colindători în faţă uşii, să nu încerci să le zbori creierul; încearcă să li te alături, pentru că trebuie împărţit spiritul sărbătorilor.

Gândeşte-te că în fiecare zi este sărbătoare, atâta timp cât tu păstrezi acea dispoziţie. Totul depinde de noi, să avem o viaţă mai delicioasă.

Calea spre fericirea interioară şi spirituală este optimismul, oricât de prostesc şi greu ar suna, tot ce ar trebui noi să facem este să avem o părere extraordinară şi absurd de frumoasă în privinţa viitorului.
Devenim ce gândim: şi cred că da, Brain! Mă gândesc la ce te gândeşti şi tu, Sărbători fericite tuturor în fiecare zi!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *