Greselile Mirandei – Jill Mansell

carte_rubrica

de Mirona Crăciun – redactor

Nu sunt fană a stilului chick lit. Chiar am evitat cărţile de genul, dar s-a întâmplat să-mi pice în mâini romanul „Greşelile Mirandei“, scrisă de Jill Mansell. Cărţile autoarei britanice s-au vândut în peste 5 milioane de exemplare, iar alte titluri ce îi aparţin sunt „Take a chance on me“, „Making up your mind“ şi „An offer you can’t refuse“.

E drept că în primele 50 de pagini ale cărţii atmosfera e una destul de liniştită, plictisitoare chiar, fapt pentru care trebuie să rezişti, să treci de această introducere şi să ajungi la adevărata poveste a romanului.

Miranda e o tânără în care multe dintre noi s-ar regăsi. E cu capul în nori, zăpăcită, nu se gândeşte de două ori înainte de a spune sau face ceva, se îndrăgosteşte des şi prosteşte, iar viaţa ei e umplută de gafe şi „greşeli“ pe care mai târziu se pare că le va regreta. Are ghinionul să întâlnească numai bărbaţi ce eventual o vor face să sufere, dar toate astea aparent se schimbă când îl cunoaşte pe Greg. De-a lungul romanului o cunoaşte pe Chloe, o tânără însărcinată şi proaspăt părăsită de iubitul ei. Ceea ce Miranda nu ştie este că cel ce se despărţise de Chloe era chiar Greg. Acţiunea se tot complică şi relaţiile dintre personaje devin din ce în ce mai complexe.

Plină de dialoguri amuzante şi sarcasm, „Greşelile Mirandei“ este o carte de citit în vacanţă, în autobuz sau pe plajă, potrivită pentru oricine îşi doreşte o lectură uşoară şi plăcută, pe care o poate parcurge foarte, foarte rapid.

Lectură plăcută! 🙂

Recommended Articles

1 Comment

  1. am citit si eu cartea am terminato chiar azi dimineata la 6 nu am dormit toata noaptea… bine nu e genul meu de lectura de obicei ma profilez pe sf-uri dar Greselile Mirandei chiar ma prins si tare rau ca nici nu nuteam dormi pana nu o terminam… o poveste de dragoste plina de surprize si multe faze chiar amuzante si desigur ca orice roman de dragoste are si putina drama dar asta ii da tot farmecul… va recomand cartea cu placere… nu o sa va plictisiti…

Leave a Reply

Your email address will not be published.