source code

de Florentina Ţărînă – redactor

Regia: Duncan Jones
Cu: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga.
SUA, 2011

„Source Code“ este un action thriller care cu siguranţă vă va ţine cu sufletul la gură. Acţiunea filmului debutează cu trezirea căpitanului Colter Stevens într-un tren care merge spre Chicago, fără să ştie unde este şi de ce se află acolo. Întregul film se bazează pe experimentul militar „Source Code“, un fel de capsulă a timpului pe care oamenii de ştiinţă americani au creat-o pentru a stopa atacurile teroriste. Aceştia se vor folosi de căpitanul Stevens pentru a descoperi cine este autorul atacului, dar şi pentru a preîntâmpina un viitor atac care ar putea distruge întregul oraş. Pe lângă ideea atacului terorist, filmul mai are în prim plan şi povestea de dragoste care se va înfiripa între căpitanul Stevens şi o anume Christina.

Filmul are multe răsturnări de situaţie şi momente care îţi taie respiraţia. De asemenea, finalul este foarte ambiguu, lăsând multe semne de întrebare. Este unul dintre acele filme care îţi lasă la sfârşit mii şi mii de întrebări la care trebuie să-ţi răspunzi singur.

Recommended Articles

2 Comments

  1. Este un film cel mult medicrou și tu-l cataloghezi drept o bijuterie a coroanei. Ar trebui fie să vezi mai multe filme, fie să nu mai încerci să vorbești despre ele. Mii de întrebări? Da, una, “de ce am dat bani pe bilet la așa ceva!”.

  2. Avatar are “multe răsturnări de situaţie şi momente care îţi taie respiraţia”, nu Source Code.

    Mii si mii de intrebari? Nu prea cred. Asa cum ai zis de Hot Tub Time Machine, filmul asta are multe multe idei din alte filme. Numele e diferit, dar ideea principala am mai vazut-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *