Cei din Tonitza arunca “Superstitii(le) in vant!

Superstitii in vant

Pisica neagră, sarea varsată, oglinda spartă – sunt doar cateva dintre cele mai răspândite superstiţii.

Elevii Liceului “Nicolae Tonitza” le vor “suspenda” in aer, in vazul tuturor, fiind impartiali fata de credintele personale ale fiecaruia. Acestia vor arunca o noua perspectiva asupra superstitiilor deopotriva stravechi si moderne, prezentandu-le intr-o maniera stilizata si plina de originalitate. De asemenea, incearca sa prezinte publicului concepte si credinte stravechi si sa le reincadreze in modul de gandire al omului modern prin artele plastice.

Ei vor incerca sa stabileasca o legatura intre imaginar si realitate, expunand intr-o maniera inedita sentimentele omului in legatura cu lumea fantastica a mitului.

Proiectul consta intr-un vernisaj de pictura pe tema „Superstitii si mituri”.

Expozitia va fi una cu vanzare, iar din banii stransi se va procura aparatura medicala pentru Spitalul „Marie Curie”.

Proiectul este finantat prin programul YouthBank Bucuresti, implementat de Asociatia pentru Relatii Comunitare, in parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale. Fondul YouthBank este destinat sustinerii ideilor tinerilor liceeni si punerii acestora in aplicare.

Expozitia va avea loc vineri, 3 iunie 2011, in Sala de Festivitati a Liceului „Nicolae Tonitza”, Blvd. Iancu de Hunedoara, nr 27 (Vis a Vis de Spitalul Grigore Alexandrescu; se poate ajunge cu metroul pana la P-ta Victoriei, 36, 46, 182), la ora 19:00.

Voi ce spuneti?
Va dati in vant dupa superstitii?

Recommended Articles

2 Comments

  1. Abia astept sa vad expozitia !

  2. Eu dabia astept sa vin. Sunt PRO ideei si PRO a ceea ce faceti! Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *