Anti vs. Contra – Contra oamenii “xerox”


Anti vs Contra - PRO vs CONTRA Xerox

de Andreea Clonaru – colaborator
foto: Alin Ion – editor foto

Veşnica problemă a tinerilor, care copiază tot ce văd în jurul lor, devine tot mai stresantă. Fie că e vorba de coafură, haine sau comportament, toţi încearcă să adopte un stil care nu îi reprezintă.
Modele ca Lady Gaga, Tokio Hotel şi alţii sunt idolatrizate astăzi într-un mod exagerat. Nu înţeleg de ce ai vrea să copiezi un stil care nu spune nimic despre tine sau să impui o imagine falsă. Doar pentru a-i impresiona pe ceilalţi? WRONG!
Părintele informaticii româneşti, Grigore Moisil, spune aşa: „Originalitatea, independenţa gândirii noastre, cere în primul rând existenţa unei gândiri unitare, conştiente şi puternice“. Să fii original implică o gândire originală, bazată pe pricipiile tale, fără amprenta altora.
Eu sunt contra S.E.X. din două motive. Primul este impresia proastă pe care o laşi celorlalţi, prin încercarea de a părea ceva ce nu eşti. De multe ori acest lucru poate avea urmări nu tocmai plăcute.
Al doilea motiv este faptul că nu le oferi celor din jur ocazia să cunoască adevărata ta persoană. Pretinzând că eşti altcineva, tinzi să atragi impresii greşite asupra ta.
Fac apel la voi, cititorii: TREZIREA! Fiţi naturali, găsiţi-vă propiul stil! Nu mai încercaţi să impresionaţi, furând stilul altora, pe care voi îi consideraţi mai bun, mai „original“ (care, poate, nu este exact pe placul tuturor). Fiţi voi înşivă! Demonstraţi că puteţi face multe prin propiile forţe, prin originalitatea voastră.

Te-ai gândit vreodată că ideile tale sunt apreciate de oamenii la care te aştepti cel mai puţin? Sau că, printr-un simplu sfat dat din suflet, îl poţi ajuta pe cel de lângă tine să se formeze ca om? Măcar pentru un moment, take a break! Gândeşte-te ce îţi place să faci şi fă-o în felul tău! Nu te gândi care va fi reacţia celorlalţi, just do it!
Eu sunt originală pentru că fac ce îmi place în felul meu. Şi voi sunteţi liberi să faceţi ce vă place, numai faceţi asta prin originalitatea voastră, nu a altora!

Recommended Articles

4 Comments

 1. Costache Ana-Maria

  da, sunt de acord cu ce a zis parintele informaticii romanesti, Grigore Moisil, insa nu cred ca se aplica in stilul exterior (adica vestimentatie, coafura, chestii care se vad cu ochiul liber), ci mai mult in puterea de a lua singur decizii… bun, cum am zis si in commentul articolului andrei, este foarte bine sa fii cu ochii-n patru la evolutia lumii, sa stii ce sa imprumuti, sa asculti sfaturi, dar poti foarte usor sa ajungi sa-i lasi pe ceilalti sa ia decizii in locul tau. gandirea aia unitara cred ca se refera la siguranta fata de propriile idei, decizii (pe care sa nu le regreti mai incolo), gandirea constienta se refera la capacitatea de a stii pe ce lume te afli (ca totusi, nu esti singur pe lume), de a reactiona la ce te inconjoara, iar puterea gandirii, am zis, se refera la a lua singur decizii. astea toate te fac "original". animalele ies in evidenta prin anumite diferente estetice fata de rasa sau specia din care provin (un ochi rosu, o pata verde, 5 picioare etc), oamenii sunt originali prin alte chestii, mai putin vizibile.

 2. Vreau sa spun ca iti multumesc din suflet pentru articol. Chiar m-ai motivat sa ies din cochilia mea.
  Am incercat ce ai zis tu mai sus.
  Prietenul meu ma tot impungea de la spate(metaforic..dar nu numai) sa fac s.e.x.
  I-am zis ca nu multa vreme, insa acest articol m-a facut sa ma deschid(tot metaforic..dar inca o data nu numai).
  Totul a descurs bine. Ma simteam o femeie renascuta. Totul a fost bine dar dupa o perioada a inceput sa-mi zica ca-s “curva”. Auzi la el magarul!
  Toata ziua ma striga asa.
  Nu inteleg de ce. Eu eram tare bucuroasa ca am facut in sfarsit S.E.X dar el cred ca a fost putin dezamagit ca nu a fost de fata. Insa baietii de la ozone, mai ales Arsenic ala au fost foarte bucurosi de eveniment.

 3. Mircea Dragan

  Sa-ti fie rusine!
  Din cauza articolului tau prietena mea a facut S.E.X.
  Cum poti sa bagi(metaforic..dar nu numai) astfel de idei in capul tinerelor?
  E numai vina ta ca prietena mea a facut S.E.X
  Eram la un concert ozone si a zis ca “e pregatita”. Eu emotionat m-am dus sa iau un pachet de prezervative extra-largi(fireste ca extra-largi) de la alimentara.
  Cand ma intorc sa vezi nebunie! Arsenic si cu Balan erau calare(metaforic..da nu numai) pe iubita mea. Faceau chestia aia S.E.X.

 4. Si eu fac S.E.X si ascult O-zone…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *