Anti vs. Contra – Pro oamenii “xerox”


Anti vs Contra - PRO vs CONTRA Xerox

de Andra Ghinea – colaborator
foto: Alin Ion – editor foto

Ce înseamnă să ai încredere în tine? Ce înseamnă să te simţi mereu încurajat? Ei bine, în opinia mea, toate astea înseamnă să fii o parte din ceilalţi. De ce din ceilalţi? Pentru că numai aşa ştii că nu vei fi tu acel „cineva“ care din clipă în clipă poate ajunge din culmea gloriei la o singurătate apăsătoare.
De multe ori am văzut persoane care încercau să „scoată“ prea mult din ele. Le auzeam mereu folosind această frază: „Măcar eu sunt original“. Sinceră să fiu, am stat mult să mă gândesc cum originalitatea poate apărea aşa, brusc, printr-o simplă afirmaţie. Şi nici până acum nu am găsit un răspuns raţional. Pentru că, la urma urmei, suntem oameni, care încearcă să se cunoască mai bine cu ajutorul celorlalţi. De exemplu, cei timizi pot căpăta încredere în ei, atunci când văd că prietenii lor au avut curaj să spună că îi deranjează anumite lucruri la ceva sau cineva. Atunci, cel timid se ridică din „banca lui“ şi îşi susţine prietenul care duce o bătălie grea cu „duşmanul“.

Să ai prieteni este unul dintre cele mai frumoase lucruri din viaţă. Dar să ştii că aceşti prieteni te ajută să treci peste clipe grele, momente dificile, îţi dă vieţii un acel ceva care te face să te simţi într-adevăr mai sigur pe tine.
Eu, una, mă simt bine şi mult mai sigură pe mine atunci când prietena mea cea mai bună îmi dă sfaturi mereu, spunându-mi: „Ascultă-mă pe mine, că nu-ţi vreau răul“. Şi da, o ascult. O ascult pentru că ea mă poate citi ca pe o carte deschisă şi poate observa bucuria din sufletul meu sau tristeţea din ochii mei.
Dacă ar sta cineva să analizeze pe ceilalţi din jurul său, ar observa că toţi avem părţi din prietenii noştri ataşate de noi. Cu toţii împumutăm câte ceva din felul de a fi al celor din jurul nostru.
În concluzie, să nu vă fie ruşine să acceptaţi sfaturile altora. Pentru că, în definitiv, acela care nu este sfătuit şi îndrumat de apropiaţii săi este un suflet fals.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Costache Ana-Maria

    sunt mai mult de acord cu ce ai scris tu aici. orice idee pe care o avem noi, nu este unica, s-au gandit si altii la ea, asta daca nu esti un geniu si revolutionezi lumea. sa stii sa te adaptezi societatii, sa stii ce sa imprumuti si sa-ti insusesti (cu mici modificari ce tin de tine) informatiile pe care ti le ofera, inseamna sa-ti deschizi orizonturile. sa incerci sa faci totul de capul tau va avea, mai devreme sau mai tarziu, urmari destul de grave, printre care sa ajungi sa nu te mai cunosti. in orice caz, trebuie sa fii cu ochii-n patru la evolutie, ca sa stii cand e cazul sa te autodepasesti, ca doar n-oi ramane pe loc toata viata. totusi, atentie la oameni si la sfaturile lor, nu trebuie sa inghiti tot ce-ti spun, indiferent ce statut are fata de tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *