Sweet Fest – cel mai dulce targ al sezonului

Sweet Fest – cel mai dulce targ al sezonului

Sweet Fest – cel mai dulce targ al sezonului

foto şi text de: Andreea Samoilă – redactor

În perioada 26-28 octombrie, Hanul lui Manuc a găzduit cel mai dulce târg din această perioadă a anului. Între orele 10:00 şi 19:00 au fost aşteptaţi bucureştenii cu numeroase tipuri de dulciuri, ceaiuri şi cafea, dar şi cu înspăimântătoarele poveşti de Halloween.

Chiar dacă Halloweenul este o sărbătoare a americanilor, ideea a prins rapid şi-n România şi a devenit foarte populară. Costume înspăimântătoare, party-uri şi, mai ales, dulciuri – cum să nu-ţi placă Halloweenul? Astfel, organizatorii Sweet Fest au împodobit camera unde are loc evenimentul cu dovlecei decupaţi din hârtie negrii sau portocalii.

Sweet Fest – cel mai dulce targ al sezonului

Odată ce se ajunge pe etajul unde are loc târgul, un miros atât de frumos îi trage pe toţi cei prezenţi înăuntru. Acolo ne aşteaptă o gamă largă de dulciuri: baclavale, trufe, praline belgiene, prăjituri de casă, ciocolată cu diferite arome, clătite, tarte şi celebrele cupcakes. Pe lângă dulciuri, se poate cumpăra şi cafea, proaspăt prăjită, dar şi numeroase tipuri de ceaiuri – de fructe de pădure, negru, verde cu gust de pepene galben. La unul dintre standuri s-a vândut şi miere de albine, vânzătorul având pe masă o cutie de sticlă unde era un stup natural de albine, iar vizitatorii au putut vedea micile insecte cum „lucrează“.

Însă organizatorii nu i-au uitat nici pe cei mici, ei fiind cei mai pasionaţi de Halloween. Astfel că aceştia au putut fi pictaţi pe faţă, iar la un stand s-au vândut forme de plastic în care se pot face prăjiturile – vampiri, dovleci, lilieci şi vrăjitoare. În plus, pe lângă toate bunătăţile de vânzare, cei prezenţi pot asista la demonstraţii live – cum sunt preparate cele mai bune dulciuri cu ingrediente naturale.

Sweet Fest – cel mai dulce targ al sezonului

Printre numeroasele magazine prezente la acest târg se numără şi „Stephany’s – the cupcake company“, „Choco Fashion“, „Demmers Teehouse“, „Bruyerre“ şi „Creperie D`Amour“.

Aşadar, luaţi-o la fugă către Hanul lui Manuc şi ne vedem la o prăjitură şi-o cafea… sau mai multe!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *