Prin oras…Bordello

Bordello_Olivia Mihale_Seminarist (8)

Bordello_Olivia Mihale_Seminarist (8)

de Maria Tudor – reporter
foto: Olivia Mihale – fotograf

Mereu mi-am dorit să fi trăit prin secolul al XIX-lea, într-un apartament micuț din buricul Parisului, pe vremea când lumea era dominată de eleganță, iar arta era în floare. Oamenii erau lipsiți de orice fel de grijă și erau mai fericiți ca niciodată, bucurându-se de momentele de pace și de anii frumoși pe care îi trăiau.

Când am intrat în Bordello, urechile nu m-au durut de la muzica cu rol pur ambiental, nu am fost călcată în picioare și strivită de către nimeni, iar starea mea interioară nu a fost una de agitație, ci dimpotrivă. Greu de crezut că, printre toate cluburile asurzitoare de pe Lipscani, mai poți găsi un loc care are puterea de a ne teleporta într-un alt veac și care îi atribuie o nouă definiție cuvântului „distracție“… sau, mai bine zis, o aduce din nou în funcțiune pe cea veche.

Îndelungul celor cinci ani de existență, Bordello și-a câștigat numele de cel mai premiat bar din România, ca urmare a serviciilor, evoluției și, nu în ultimul rând, a originalității sale. Cele trei camere care alcătuiesc localul sunt menite să asigure divertisment pe parcursul întregii zile și cu orice fel de ocazie.

Bordello_Olivia Mihale_Seminarist (6)

The Pub este prima cameră în care intri și care nu este foarte diferită de oricare alt bar. Fiind folosită în special pe timpul zilei, încăperea cu decor din lemn masiv este tocmai bună pentru a savura o cafea împreună cu o persoană pe care ai cam dat-o uitării, în ultima vreme.

Dacă mergem la etaj, vom descoperi cea de-a doua cameră, The Library Lounge. Mi-a plăcut foarte tare intimitatea pe care o conferă și primul gând care mi-a străbătut mintea când am intrat a fost „Ce frumos trebuie să fie să îți sărbătorești ziua aici!“.

Și acum, să bată tobele, vă rog, pentru piesa de rezistență a Bordello: Mulanruj Dining Theatre. Învăluită în mătăsuri fine și candelabre sofisticate, această ultimă și grandioasă cameră este, fără doar și poate, elementul care face Bordello un loc unic. Show-urile de cabaret și magie nu au fost nicicând mai spectaculoase, fiind ușor etalabile cu cele din Paris. Din semi-obscuritatea încăperii, se deslușește figura suplă a ospătărițelor, care ne uimesc prin îmbrăcămintea sumară și prin fluiditatea mișcărilor, însă nu putem spune că ne displace acest lucru, nu, băieți?

Bordello_Olivia Mihale_Seminarist (11)

Dacă până la miezul nopții, atmosfera este una liniștită, odată ce ne-am adâncit cum trebuie în noapte, ies din ascunzătorile lor animatoarele cu gânduri nu tocmai inocente, că doar ce este mai bun vine la sfârșit! Pe scenă, printre mese și de-a lungul barului, dansurile acestor forțe ale naturii trezesc în noi și cele mai adânci simțuri, oferind, în același timp, un spectacol incendiar.

Dar să nu credeți că în clădirea care adăpostește azi Bordello s-au desfășurat, în trecut, activități mai puțin deocheate. Până la urmă, inspirația trebuie să fi venit de undeva! Ridicată în anul 1714, de către Ștefan Cantacuzino, construcția a fost inițial locuința personală a doamnei Păuna și a copiilor ei, locul preferat în care se retrăgeau de agitația curții. După 1795, întreaga zonă a devenit un cunoscut cartier roșu, loc al prostituției și al plăcerilor carnale. Nu ne-ar veni a crede dacă am ști cu adevărat câte mârșăvii au fost comise în partea aceasta a Bucureștiului, atât de aclamată în ziua de azi. După marele incendiu din 1847, clădirea a fost în mare parte distrusă, abia zece ani mai târziu, în 1857, fiind renovată și transformată în Hotelul Fieschi.

Bordello_Olivia Mihale_Seminarist (13)

Pentru a ne menține interesul cât mai viu, Bordello are pregătit pentru fiecare zi a săptămânii câte un alt program, unul mai ispititor ca altul. Cele mai sălbatice petreceri se desfășoară vineri și sâmbătă, când, de la parter până la etaj, se resimt în aer senzualitatea și șarmul caracteristic locului. Și pentru că mai avem nevoie și de o pauză după două nopți consecutive de petrecut, ziua de duminică este dedicată în totalitate relaxării, pregătindu-ne pentru o nouă săptămână.

Un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când mergeți în Bordello este rezervarea unei mese în avans. Nu vă bazați pe faptul că veți mai găsi ceva liber la fața locului, deoarece… nu veți găsi. De asemenea, nu aș numi Bordello un pub pentru tineret, având în vedere faptul că este, în mare parte, vizitat de persoane de peste 30 de ani. Dar, asta nu înseamnă că, după ce mergeți în Oktober să arătați lumii cât de cool sunteți voi, nu puteți trece și pe la Bordello, pentru a avea parte și de o altfel de experiență, că doar sunt una lângă alta!

Un loc plin de energie pozitivă, care ne bucură prin tot ceea ce reprezintă, Bordello ne duce cu gândul la cabaretul francez de la Mulan Rouge și oferă garantat o seară de neuitat oricui se încumetă să-i treacă pragul. Ei, uite! Chiar dacă nu am fost o franțuzoaică a secolului al XIX-lea, măcar am petrecut o noapte cum aș fi făcut-o dacă aș fi trăit pe atunci.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *