Prieteni cu beneficii

editorial 69

editorial 69

de Alina Panaite – redactor

Tipul ăsta de relație e din ce în ce mai întâlnit și greu de întreținut. Presupun că și străbunicii noștri au fost implicați în acest gen de relație, doar că probabil era mai discret, pe când în zilele noastre nu mai este un tabu.
Acest tip de relație apare când ai avut prea multe relații de dragoste eșuate și Cupidon nu și-a fixat bine săgețica, ori nu ești genul de om care să se poată implica în relații de lungă durată, și, ca efect, varianta de prieteni cu beneficii devine o portiță de ieșire din bucla dragostei, o soluție creativă și adaptativă cu ajutorul căreia primești totul fără obligații.

Din momentul în care începi să petreci timp cu persoana respectiva, ajungi inevitabil la subiecte mai intime, căci ăsta e scopul principal. Cu toate astea, ai nevoie de mai mult, de afecțiune, sexul neputând să acopere toate nevoile. Iar când iei parte la așa ceva și apar sentimentele, e posibil să ai parte de încă un eșec în dragoste, pentru că unul dintre parteneri s-ar putea să nu simtă la fel și pentru ea/el să fie suficient în ce constă relația până la momentul respectiv. Iar cineva rămâne cu ochii în soare.

Apropo, citeam acum ceva vreme despre un studiu făcut în Marea Britanie despre subiectul cu pricina și reieșea că femeile strică de cele mai multe ori legătura relației, ele se îndrăgostesc mai repede și lasă să iasă la suprafață nevoile, exprimâdu-și sentimentele. Iar barbatii… bărbații fug, de obligații! Dacă ei decid că e în regulă să aibă o relație strict cu beneficii, e clar că nu au nevoie de mai mult.

Oh, wait, probabil ați văzut filmul ăla cu Mila Kunis și Justin Timberlake, „Friends with Benefits“ și vă imaginați că așa se va sfârși (începe) povestea voastră de dragoste, Cupidon înfigându-și sănătos săgețelele în ambii parteneri. Însă e doar un film.

Oricum ar fi, e o idee proastă să te bagi într-o astfel de relatie, o spune studiul, dar și eu și conștiința ta.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *