Prin oras – Hobby Cafe

prin oras - hobby cafe

prin oras - hobby cafe

de Ilinca Papari – redactor
foto: Antonia Panaitescu – colaborator foto

Nu pot să trec pe strada Mântuleasa fără să mă gândesc la Eliade şi la nuvelele sale. În drumul meu, am dat peste Hobby Café, o cafenea simpatică, situată la intersecţia străzii Mântuleasa cu strada Negustori.

Semnalată printr-un afiş colorat, cafeneaua propune clienţilor săi atât savurarea unei cafele ori a unui ceai într-un mediu destins, cât şi relaxarea după o zi grea prin… joacă.

Cafeneaua este împărţită în trei camere. Prima cameră este accesorizată în culori vii, o canapea portocalie alături de care se găsesc desene, jucării şi materiale de pictură. A doua cameră seamănă cu o bibliotecă, pereţii sunt ocupaţi de rafturi încărcate de cărţi, alături găsindu-se aliniate cutii mici şi colorate ce conţin diverse sortimente de ceai şi tablouri. Mai există şi un raft mai mic cu reviste. A treia cameră este simplă, se vrea a fi un salon, cu scaune şi mese în tonuri închise, ce contrastează cu pereţii roşii, creând o atmosferă uşor sobră, un refugiu faţă de forfota celorlalte camere.

prin oras - hobby cafe


Conceptul de „hobby“ este menit să îi facă pe clienţi să îşi dezgroape pasiunile şi să se alăture unor ateliere şi cluburi cu tematici diverse: pictură, fotografie, design interior, actorie, muzică, literatură. Ei sunt invitaţi să îmbine activităţi creative cu pauze de cafea sau de ceai. Acestea nu li se adresează doar adulţilor, existând şi ateliere organizate special pentru copii.

Hobby Café este una dintre puţinele cafenele ce le pun la dispoziţie clienţilor jocuri de cărţi, rummy, şah, Monopoly sau chiar Wii. Datorită compartimentării, reprezintă un loc bun pentru ieşirile în familie.

prin oras - hobby cafe


Ce e drept, când am fost eu locul era puţin dezordonat, fotoliile şi mesele erau uşor prăfuite, iar pe ici pe colo se mai vedea câte o pată. Vreau să cred că aceste scăpări erau cauzate de faptul că în perioada respectivă se făceau nişte filmări la cafenea, ce dezorientau atmosfera. Muzica era de la radio, însă după ce mi s-a adus ştrudelul cu migdale şi îngheţată, am aflat că este aşa numai seara, după-amiaza respectându-se un playlist ce ar include printre altele şi Buddha Bar.

Hobby Café prezintă un concept ce merită încercat. Îmbinarea jocurilor de societate cu ceaiuri aromate, cărţi sau ateliere de creativitate şi de dezvoltare personală, poate fi favorabilă ieşirii din rutina de zi cu zi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *