Thomas Antiques


de Ana-Maria Căciulă – seminarist
foto: Georgiana Balaban – seminarist foto

Cine ar fi crezut că un magazin de antichităţi s-ar potrivi atât de bine cu o cafenea? Dar ideea este absolut genială! Tocmai de aceea, miercuri, 5 septembrie, am dat o fugă până în Centrul Vechi, pentru a vedea cu ochii noştri cafeneaua şi, în acelaşi timp, magazinul de antichităţi, Thomas Antiques.

Thomas Antiques este un concept-store ce combină experienţa cumpărăturilor cu atmosfera unui vechi bar elegant. Clienţii pot servi o băutură cu stil în timp ce caută produsul dorit dintr-o mare varietate de antichităţi, cărţi, mobilă, ceasuri, tablouri şi alte obiecte decorative de epocă. La noi, vă veţi simţi ca acasă şi veţi găsi ceea ce căutaţi!“. Cam aşa sună motto-ul localului, dacă îi pot spune aşa, ce te întâmpină la intrarea pe site-ul www.thomas-antiques.ro.

Şi cum nouă nu ne scapă nimic, a trebuit să ne asigurăm dacă într-adevăr ceea ce se promovează pe site este şi adevărat. Nimic de comentat – locul este absolut superb, împăienjenit cu obiecte de epocă, de la rame foto până la dulăpioare sau canapele. Situat cu vedere spre Hanul lui Manuc, clădirea este formată din trei etaje, sau mai bine zis, subsol, parter şi un etaj. Subsolul este decorat cu fotolii şi canapele, ce să mai spun de tot felul de măsuţe şi veioze. Însă ceea ce atrage cel mai mult privirile sunt tablourile de mărimi impresionante care schimbă complet atmosfera. Înfăţişând nu numai opere clasice şi arhicunoscute, unele dintre ele reprezintă şi arta modernă, care este un alt subiect abordat de Thomas Antiques.

Parterul era foarte bine luminat, spre deosebire de subsol, unde atmosfera este mult mai intimă, iar aici poţi găsi nişte lucruri super-tari, dacă te interesează design-ul interior. Există zeci de obiecte, printre care şi rame foto, seturi de ceşti, suporturi de bijuterii, albume foto sau modele de cuier.

Însă cel mai frumos este sus, la etaj, unde se află şi cafeneaua, dar şi alte obiecte de mobilă, cum ar fi o bibliotecă masivă, de un maro închis, care este super-tare (are chiar şi o scăriţă) şi foarte încăpătoare. Piesa de mobilă care le eclipsează pe toate celelalte este însă un pian deosebit, dar să nu credeţi că a fost subestimat – preţul acestuia este pe măsură.

Cu alte cuvinte, Thomas Antiques nu este un loc pentru orice om, ci pentru cineva care apreciază arta şi căruia îi place să fie înconjurat de antichităţi, care te duc într-o atmosferă cel puţin intimă. Recomandăm acest loc din tot sufletul!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *