Prin oras – Dizainar

Prin oraș - Dizainăr

Prin oraș - Dizainăr

de Ioana Miclea – colaborator
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Pe strada Puțul cu Plopi, la numărul 17, este un loc în care fiecare pasionat al design-ului se poate regăsi.
Dizainăr este un magazin sau, mai bine zis, o afacere înființată de Mihnea Ghilduș în 2012.

Prin oraș - Dizainăr

Se ghidează după un moto simplu: „Creez. Produc. Cumpăr.”

Prin oraș - Dizainăr

Mihnea a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, iar apoi a urmat studiile masterului internațional Integral Studies de la Academia de Arte și Design Stuttgart, Germania. A lucrat în domeniul amenajărilor interioare și al grafic design-ului, mai întâi ca angajat la firma tatălui său, GHILDUSH DESIGN SYSTEM, iar din vara lui 2008 este freelancer.

Prin oraș - Dizainăr

În decembrie 2012 a avut loc lansarea magazinului Dizainăr, care este mai mult o galerie de artă contemporană. În ceea ce privește echipa care se ocupă de magazin, aceasta este formată din opt persoane, care se regăsesc în alcătuirea de față încă de la început. Pe de altă parte, există designerii pe care îi promovează magazinul, iar numărul acestora este în continuă creștere. Aceștia însă nu fac parte din echipa propriu-zisă a magazinului.

Prin oraș - Dizainăr

Deschiderea acestul magazin are drept scop promovarea designului din România, pentru că, spune el, sunt foarte mulți designeri români care nu au șansa să se afirme. Lansarea a fost întâmpinată de mulți participanți, oamenii de la radio, reviste și chiar canale de televiziune.

Prin oraș - Dizainăr

Magazinul adăpostește peste 100 de tipuri de obiecte de design, tablouri, jucării, scaune și chiar și portofele și ceasuri, pe care – spune chiar Mihnea – dacă ar putea, le-ar lua acasă.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *