Prin Oras: Fifteen – un coltisor fancy de relaxare

DSC_3563

de Irina Constantin – redactor
sursa foto: www.fifteen.ro

Dacă mi-ar fi spus cineva că voi găsi în Centrul Vechi un loc în care să nu fi fost măcar o dată şi unde să îmi placă foarte mult, nu aş fi crezut. Fiind obişnuită cu clasicele pub-uri şi cluburi prin care am cutreierat săptămână de săptămână, an de an, un loc nou şi interesant părea imposibil de găsit. Şi totuşi…

Pe strada Blănari, cum intri de pe bulevardul I.C. Brătianu, apare micuţ şi cochet un locşor numit „Fifteen“. El se prezintă ca fiind „un loc unde vei fi mereu într-o companie plăcută, un loc dedicat prieteniei, muzicii bune şi momentelor frumoase“. Nu ştiu dacă să-l numesc pub, restaurant sau chiar cafenea – cred că este o combinaţie între toate cele menţionate. La prima vedere, totul pare fiţos şi scump, însă am fost surprinsă plăcut să aflu că nu este deloc aşa.

La intrare, personalul foarte amabil te întâmpină călduros şi te conduce la masa aleasă, la parter sau la subsol. „Fifteen“ te face să te simţi ca la tine acasă, cu fotoliile confortabile, biblioteca de lângă bar şi lumina caldă din interior. Dacă eşti norocos, poate nimereşti chiar o seară de jazz live, în compania fetelor de la Muse Quartet. Nu este atât de improbabil, concertele de jazz fiind tipice localului.

Madjazz3

Dacă ţi-a câştigat încrederea până acum şi te-ai aşezat la una dintre mese, în timp ce îţi alegi ceva de băut, poţi ronţăi arahidele din partea casei. Când vine vorba de meniu, acesta satisface orice moft. Poţi alege fie o cafea fancy, fie un cocktail (aici gama este foarte variată) sau o limonadă. Pentru pasionaţii de vinuri, există un meniu generos, special pentru ei. Nici iubitorii de bere nu vor fi dezamăgiţi, găsind aici tot felul de sortimente, care mai de care mai interesante şi mai rare.

„Fifteen“ este şi restaurant, aşa că poţi încerca şi una dintre specialităţile homemade. În cazul mâncării, preţurile sunt ceva mai mari, însă calitatea îşi spune cuvântul. Aşadar, trebuie neapărat să încerci nachos făcuţi chiar de bucătarii localului, platourile picante sau somonul mediteranean. La desert, poţi alege clătite, tiramisu, îngheţată sau negrese, toate proaspete şi făcute în casă.

Atmosferă – checked! Muzică bună – avem! Răsfăţ culinar – din plin. Tot ce mai lipseşte din acest decor este o după-amiază de toamnă şi un grup de prieteni, pe care îl vei aduce chiar tu.

Pe scurt, pot spune că „Fifteen“ este acel loc pe care îl cauţi atunci când tremuri prin oraş în zilele friguroase, plictisit fiind de toate locurile în care ai tot fost. Atmosfera confortabilă şi liniştită, jazz-ul de pe fundal şi un Irish Coffee fierbinte te vor face să te destinzi şi să uiţi de orice. Relaxare plăcută!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *