Film – Hansel & Gretel: Witch hunters

Film - hansel and gretel witch hunters

Film - hansel and gretel witch hunters

de Nicoleta Dumitrașcu – redactor
foto: www.cinemagia.ro

A fost odată de demult, a fost ca niciodată, doi frați bruneți, un băiat și o fată. Cei doi au fost lăsați într-o pădure întunecată de tatăl lor mult prea speriat. I-a lăsat acolo cu rugămintea să stea cuminți. Desigur, frații n-au făcut așa. Au mers prin pădure, speriați și înfometați, cu scopul precis de a ajunge acasă. Au găsit în schimb o casă din turtă dulce, apetisantă și feerică. Au mâncat din ea, au intrat în ea, apoi au dispărut. Ani mai târziu, toată țara îi știa. Hansel și Gretel, vânătorii de vrăjitoare.

Această ecranizare a uneia dintre cele mai cunoscute povești de adormit copiii îți poate provoca șocuri. Directorul și scenaristul Tommy Wirkola a dat viață unei fantezii clasice ce abundă de acțiune, personaje puternice, vrăjitoare hidoase, femei frumoase și eroi cu „boala zahărului“. Pe lângă faptul că răspunde la întrebarea ce s-a întâmplat cu cei doi frați după ce au omorât-o pe vrăjitoarea cea rea, ne prezintă și o altă perspectivă asupra cum pot fi eroii poveștilor cu vrăjitoare.

Gretel, interpretată de Gemma Arterton, o actriță cel puțin atipică, care s-a născut cu degete în plus (îndepărtate chirugical ulterior), este o femeie despre care se poate afirma că este la fel de misterioasă pe cât este de frumoasă. Rolul pe care îl interpretează Gemma aduce omagii eroinelor de pretutindeni. Pasională, neînfricată, zveltă și inteligentă, Gretel este un personaj la care multe fete ar putea aspira ca model de urmat în viață.

Hansel, însă, este cu totul altceva. Actorul Jeremy Renner îi conferă o lumină întunecată eroilor clasici. Lipsit de maniere delicate, atrăgător în stilul Fantomei de la Operă, cu o privire intensă și dură, Renner, care a studiat și alte domenii în afară de actoria (criminologie, psihologie și știința calculatoarelor), face din Hansel un personaj contrar imaginii de Făt-Frumos. Cu toate acestea, femeile sunt atrase de el, iar băieții vor să fie ca el.

Cei doi eroi au arme grele, săgeți ascuțite, lovituri directe, iar scenariul lui Wirkola li se potrivește de minune. Sunt însetați de răzbunare și nu se dau în lături de la nimic.

Același lucru se poate spune și despre personajele negative, pădurile întunecate, locațiile misterioase, apele curgătoare și coloana sonoră extraordinară. Toate acestea, combinate cu o vizionare 3D, fac din Hansel & Gretel: Witch hunters un film care merită văzut pentru circa 25 de lei biletul la cinema. Este o experiență și jumătate.

Pelicula, lansată pe 25 ianuarie 2013, a avut un buget total de 50 de milioane de dolari, suma pe care a acoperit-o integral și mult peste în doar două săptămâni de la apariție, fiind produsă de nume mari ca Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) și Gary Sanchez Productions. Per total, filmul a încasat peste 60 de milioane de dolari și încă rulează pe marile ecrane.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Am vazut trailerul filmului prin 2012 cred, insa am uitat complet de el, se vede ca am fost prins anul asta cu tot felul de activitati, ma intreb oare daca se vor face filme asemanatoare.
    In general din cate stiu dupa un film bun, se inspira numeroase filmele, uneori fiind intrecut pana si originalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *