CNE sarbatoreste ziua de 27 martie

CNE sarbatoreste ziua de 27 martie

CNE sarbatoreste ziua de 27 martie

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri
foto: www.alcuiesti.ro

Consiliul Naţional al Elevilor, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni, continuă campania de promovare a valorilor ce aparţin identităţii naționale sub sloganul „Tu al cui esti?“.

Campania are scopul de a comemora principalele evenimente ale istoriei românilor, prin acest lucru redescoperindu-se simbolurile naționale românești.

Pentru a marca semnificația zilei de 27 martie în rândul elevilor, zi în care a avut loc Unirea Basarabiei cu România in anul 1918, membrii Consiliului Elevilor vor împărți stickere cu această dată și cu logo-ul campaniei, „Tu al cui esti?“ în liceele din țară.

In cadrul acestei campanii se vor desfasura si cateva proiecte, primul fiind concursul de eseuri online cu tema „Scrisoare pentru Basarabia“. Liceenii din intreaga tara sunt invitați să trimita un eseu de maximum 6.000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru românii din stânga Prutului, prin intermediul platformei www.alcuiesti.ro.

Toti participantii vor primii unul din cele 5.000 de exemplare din volumul „200 de ani de istorie a românilor dintre Prut și Nistru“, iar cei mai norocosi concurenti vor primi trei laptop-uri de ultimă generație.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *