Prin oras – Boba Bubble Tea

Prin oras - Boba Bubble Tea

Prin oras - Boba Bubble Tea

de Laura Ştefan – seminarist
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Dacă v-aţi săturat de monotonia obişnuitelor baruri ori cafenele din Centrul Vechi, vă propun o plimbare mai atentă pe Lipscani, unde la numărul 43, în faţa Interbelicului, ursuleţul Boba aşteaptă noi clienţi şi vizitatori curioşi să afle cum e să bei, dar şi să mesteci o băutură în acelaşi timp.

Pentru cei care nu au mai auzit de „bubble tea“, pot spune că este o băutură delicioasă ce a luat naştere prin anii 1980 în Taiwan. Cea mai veche reţetă de „bubble tea“ cunoscută a constat într-un amestec de ceai negru fierbinte, mici perle din tapioca, lapte condensat, sirop ori miere. Dar pe parcursul anilor, mai multe variante ale reţetei au fost create, cele mai multe servindu-se reci, perlele de tapioca fiind de mai multe feluri şi gusturi, iar aromele putând fi adăugate în formă de pulbere, suc de fructe, pulpă sau sirop de ceai fierbinte negru/verde, care este desigur amestecat apoi într-un shaker cu gheaţă sau într-un blender.

Prin oras - Boba Bubble Tea


„Bubble tea“ mai este cunoscut şi sub denumirea de „pearl tea“ sau „boba tea“.

Desigur astăzi putem găsi magazine în întregime dedicate băuturii bubble tea, similare cu „Juice bars“ de la începutul anilor 1990. Încă din luna iunie a anului 2012, McCafe din Germania a pus de asemenea în vânzare astfel de băuturi.

Prin oras - Boba Bubble Tea


Deşi Boba nu este chiar atât de încăpător pe cât v-aţi fi aşteptat, ce vă aşteaptă înăuntru merită fiecare bănuţ. Iar un lucru ce m-a încântat a fost faptul că, pentru cazul în care doreşti să o savurezi mai târziu, cu ajutorul unui aparat băutura este sigilată, iar la cum ne-am obişnuit cu transportul în comun, acel înveliş de plastic este binevenit.

Aşa cum putem găsi şi pe site-ul oficial al magazinului Boba, www.boba.ro, „bubble tea“ este considerată un fenomen unde la Boba este făcut din ceai verde, ceai negru, lapte şi yoghurt, la care se adaugă o varietate largă de siropuri naturale de fructe, iar ingredientrul magic fiind perlele: popping boba, tapioca, jelly şi nata de coco. Să nu uităm că, pe lângă faptul că este o băutură delicioasă, ea este şi foarte sănătoasă, având un conţinut bogat de vitamine şi antioxidanţi.

Prin oras - Boba Bubble Tea


Aşa că nu mai sta pe gânduri, bagă 11 lei ori 8 lei în buzunar, mai adaugă poate şi încă 2 lei pentru un ingredient magic în plus şi fugi la ursul panda să îţi iei propriul tău Boba. Combină în felul în care îţi doreşte inimioara, iar apoi gustă-ţi propria creaţie miraculoasă.

Şi mi-a şoptit un urs panda că cei de la Boba au o super ofertă, în care după 10 bubble tea cumpărate primeşti unul gratis. Distracţie plăcută alături de panda!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *