Lokal Pub- noul loc super din oras!

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-5

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-3

de Maria Tudor – Reporter al R.C.T.P.
foto: Ioana Gheorghiu – Seminarist

Dimineață, prânz, seară, toată lumea se îndreaptă numai spre Lipscani, de parcă toate celelalte străzi din București s-ar fi evaporat. Însă, noi ne-am săturat de această veșnică destinație și am pornit în explorarea a noi locuri și nu regretăm deloc ceea ce am descoperit!

Pe strada Eminescu, la numărul 57A, s-a deschis recent Lokal Pub, locul care vă va uimi prin tot ceea ce reprezintă. Îmi place să împart Lokal Pub în două componente, pentru că fiecare mi-a trezit sentimente diferite: terasa și interiorul localului, aflat într-o casă boierească.

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-5

Când intri pe poarta imensă, ești foarte confuz, deoarece ai senzația că ai aterizat în garajul dezordonat al tatălui tău: mobilier din lăzi de lemn, banchete din uși de lift și ornamente de grădină din…capetele de piatră ale unor personalități? Ei bine, da, iar asta nu este nici jumătate din tot ceea ce poți găsi pe terasa Lokal Pub! Totul este încremenit în locul său, într-un haos natural, nerăscolit de timp ori de om. Întreaga grădină este precum o hartă a comorilor, care îi este inmânată fiecărui vizitator pentru a-i afla secretul.

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-2

În spatele corcodușului roșu și al trandafirilor, se găsește cea de-a doua jumătate a Lokal Pub, casa în stil boieresc de început de secol XX, o adevărată capsulă a timpului. Totul a luat naștere de la această casă, fost centru de birouri, care a fost reciclată pentru a crea Lokal-ul. Toate componentele reciclate din grădină provin din această casă, dar să nu credeți că interiorul este mai puțin dubios decât exteriorul pub-ului. De la corpuri de iluminat din țevi și din așa-numitele mire de geodezie, adică un fel de „rigle“ pentru măsurarea nivelului pământului, la decorațiuni de pe vremea bunicilor care nici nu credeai că mai există, această casă depășește imaginația multora și sfidează toate legile normalului.

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-8

Muzica este un alt aspect care definește Lokal Pub. Puteți observa la tot pasul discuri de vinil utilizate în diverse situații, inclusiv sub forma unui meniu, dar despre asta vom vorbi mai încolo. Există o cameră amenajată special pentru cei care preferă să își bucure nu numai papilele gustative, dar și urechile, în timpul experienței lor la Lokal. Camera este echipată cu aparatură muzicală veche precum pick-up-uri, radiouri antice și o colecție impresionantă de discuri de vinil. Până și băile au o tematică muzicală! Doamnele pot asculta o casetă în timp ce se aranjează, pe când bărbații vor fi luați prin surprindere de pereții tapetați de discuri.

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-9

Dacă te gândeai că doar decorul te va impresiona, ai pariat greșit, pentru că mâncarea este la fel de unică precum fiecare componentă a acestui local. Domnul inginer Ștefan Pop pregătește o mâncare gastro-internațională cu ingrediente locale, precum burger cu linte și hrișcă sau burek de dovlecei cu brânză de vaci. La desert, puteți opta între tort de dovleac sau tort de ciocolată cu chili. Ceea ce trebuie să încercați neapărat când ajungeți la Lokal Pub este limonada! Noi am încercat-o pe cea de afine cu sirop de mentă și a fost cea mai bună limonadă pe care am băut-o vreodată, fără exagerare!

Recenzie Lokal_Ioana Gheorghiu_seminarist-7

Sincer, nu am putut găsi ceva care să-mi displacă la Lokal Pub. Apreciez orice iese din tipare, iar acest pub este definiția originalului, locul unde creativitatea și-a atins cotele maxime. Chiar mă bucur că l-am descoperit și sper că pe viitor fiecare dintre voi o va face. Abordați o atitudine nonșalantă și lăsați-vă purtați în timp cu noul hot spot al Bucureștiului.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *