Intr-un cuvant… sau poate doua…

Intr-un cuvant_Olivia Mihale_Seminarist5

fotoreportaj de Olivia Mihale – seminarist

Ieri seară, prin jurul orei 18.00, undeva prin Centru Vechi, a avut loc un eveniment la subsolul treasei Anton Pub, pe la Biserica Sf. Anton. Acestă petrecere a fost organizată în cinstea creării paginii de Facebook „Într-un cuvânt“, aparţinând tinerilor Şerban Niţescu şi Alexandru Biţoiu.

Pagina de Facebook Într-un cuvânt“ a fost lansată în urmă cu o lună de zile, pe 17 iulie, şi are ca idee surprinderea stărilor de spirit a diferiţilor oameni pe stradă, asta într-un singur cuvânt. Cei doi fondatori se plimbă seara şi reuşesc să capteze diferite cadre cu bucureşteni dornici să îşi împărtăşească gândurile şi stările cu restul lumii. Prin tehnica de light painting, oamenii sunt puşi să pozeze, iar apoi să scrie cu ajutorul unei lanterne un cuvânt ce îi reprezintă în momentul cu pricina. Apoi, pozele sunt editate în Photoshop şi voila: totul ajunge pe Facebook.

Intr-un cuvant_Olivia Mihale_Seminarist1

Revenind în Centru… Cum ajungeai la subsol, erai întâmpinat de organizatorii care îţi dădeau un bileţel cu un număr pe el şi brăţări fosforescente. După ce te jucai cu brăţara primită şi ţi-o puneai pe mână, puteai merge la bar să comanzi ceva răcoritor ca să-ţi potoleşti setea. Biletele erau pentru extragerea la sorţi a câtorva premii puse la bătaie de cei de la „Într-un cuvânt“.

Înainte ca totul să înceapă, lumea s-a adunat pentru un selfie împreună cu băieţii, aşa cum promiseseră că vor face. În scurt timp a început şi concertul şi toţii s-au strâns în jurul formaţiei ce urma să cânte, încântaţi de atmosfera relaxată a unei seri de sfârşit de vară.

Intr-un cuvant_Olivia Mihale_Seminarist6

La petrecere au venit tineri dornici să se distreze şi să aibă parte de o seară de neuitat. Ca invitaţi a participat trupa „Drang“, care s-a remarcat printr-o prestaţie încântătoare. Aceştia au avut în repertoriu piese compuse de ei cât şi cover-uri ale lui John Newman, Arctic Monkeys şi Vama. Reprezentaţia lor a fost făcută în două părţi, la sfârşitul fiecăreia având loc „decernarea“ premiilor surpriză.

Intr-un cuvant_Olivia Mihale_Seminarist8

Primul premiu a fost o carte de desenat pentru copii. A doua parte a început la 21:30 şi a ţinut până în jurul orei 23. Cântecele au continuat şi mulţimea a fredonat împreună cu trupa. Şerban Niţescu a cântat şi el la chitară împreună cu cei de la „Drang“ pe piesa „Ordinary love“de trupa „U2“. La sfârşit au fost acordate celelalte premii printre care un album al lui Fuego şi un sul de hârtie igienică făcută din dolari.

Intr-un cuvant_Olivia Mihale_Seminarist3

Petrecerea ţinută a fost un succes, lăsând invitaţii cu zâmbete pe buze şi o seară de neuitat. Printre cântecele pe care le-au fredonat şi micile premii pe care le-au câştigat, au rămas cu o amintire foarte plăcută. Şi eu totuşi mă întreb, dacă pozele normale fac cât 1000 de cuvinte, pozele celor de la „Într-un cunvânt“ fac cât 1001?

Leave a Comment