Prin Oras: Kafeterya Cafe

prin oras kafeterya cafe

prin oras kafeterya cafe

de Ilinca Papari – colaborator
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

Peste drum de Teatrul Bulandra, pe Bd. Schitu Măgureanu nr. 8, se află Kafeterya Café, care se doreşte a fi „un colţ de rai turcesc într-o zonă de vis a Capitalei“. Specialitatea acestui local este cafeaua turcească, însă meniul include şi prăjituri, salate, cocktail-uri şi băuturi calde. Având în vedere că tot suntem în perioada mai friguroasă a anului, în care simţim nevoia să bem multă ciocolată caldă, Kafeterya este locul ideal pentru satisfacerea acestei nevoi, deoarece fiecare dintre cele trei tipuri de ciocolată caldă (simplă, cu mentă şi cu cafea) este însoţit de o linguriţă de ciocolată, numai bună de amestecat. Amatorii de ciocolată sunt, de asemenea, vizaţi.

Pentru cei ce nu se pot încălzi doar cu ciocolată caldă în aceste luni de iarnă, există diverse tipuri de tequila, vodkă şi whisky, căci nu-i mod mai bun de a te încălzi într-o seară friguroasă de decembrie ca acesta. 🙂

prin oras kafeterya cafe


Kafeterya este împărţită în două saloane: primul este salonul pentru fumători, dotat cu fotolii roşii care te obligă să te tolăneşti şi să fumezi un trabuc (prezent, de asemenea, în meniu); la polul opus se află salonul de nefumători, ceva mai intim, zugrăvit în nuanţe liniştitoare de bej în consens cu diverse fotografii cu boabe aburinde de cafea.

Acordurile turceşti contribuie la stimularea imaginaţiei şi bunei dispoziţii, amplificând atmosfera relaxantă. Muzica face parte din plusuri, melodiile orientale alternează cu tonurile de jazz. Kafeterya este locul în care poţi auzi pe fundal Mr. Big – „To be with you“ şi unde, distras de muzică, îţi poţi scăpa linguriţa de ciocolată cu totul în ceaşcă, fără să poţi recupera decât o mică parte din coadă, pentru că restul s-a topit în masa compactă şi fierbinte de ciocolată (cum a păţit subsemnata).

prin oras kafeterya cafe


Kafeterya găzduieşte ocazional diverse concerte muzicale, variind de la muzică jazz la acorduri line de harpă.

Acest mic petec de jazz din Bucureşti, în care poţi savura ceai şi cafea turcească, este deschis zilnic între orele 08:00-24:00, dispunând şi de o terasă în timpul verii. Este un loc perfect în care să petreci o seară de discuţii cu un prieten şi să vă gândiţi la vremurile fără griji ale existenţelor voastre.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *