Prin oras – La Muse

Prin oras - La Muse

Prin oras - La Muse
de Mihnea Melencu – colaborator
foto: Georgiana Balaban – colaborator foto

Cred că aţi văzut cu toţii ce dezastru este prin Centrul Vechi… străzi în construcţie, clădiri care mai au puţin şi cad pe tine, lipsa trotuarului. Însă am descoperit un loc care te face să uiţi de toate problemele, cafeneaua „La muse“.

Când intri ai impresia că ai ajuns într-un local din New York-ul anilor ’50, pereţii sunt decoraţi atent cu postere „vechi“ din filme, în sensul bun al cuvântului, barul este foarte lung, având tot ce îţi doreşte inima din punctul de vedere al băuturilor. Preţurile sunt acceptabile, de exemplu cocktails-urile pleacă de la 14 lei ajungând până la 20 de lei, pe lângă ofertele standard mai sunt şi câteva produse speciale pe care vreau să vă las pe voi să le descoperiţi. M-am grăbit să vă arăt frumuseţea acestui loc şi am uitat să vă spun unde îl găsiţi, adresa lui este Strada Lipscani, numarul 53, nu aveţi cum să îl rataţi. Nu cred că o să reusiţi într-o singură seară să descoperiţi toate surprizele cafenelei, atât cele arhitecturale cât şi cele ale atmosferei.

Prin oras - La Muse


Am aflat că La muse este „un club făcut de artişti pentru artişti“, lucru demonstrat deoarece, de câteva ori pe săptămână, pe scena clubului îşi fac apariţia atât actori cât şi muzicieni, dar să nu uităm şi nopţile în care cafeneaua se transformă în club. Dacă vreţi să vă faceţi o mică idee despre spectacole, o să vă spun că pe data de 29 martie va avea loc premiera spectacolului de teatru „Maitreyi“, care vă va prezenta o mulţime de actori cunoscuţi precum Maia Morgenstern, Aylin Cadir, Anca Sigartău în rolurile personajelor romanului lui Mircea Eliade, dacă vă asteaptă B.A.C.-ul e şi mai bine, vă familiarizaţi cu textul şi acţiunile. Programul este unul care îţi dă şansa să îl vizitezi atât ziua cât şi noaptea, eu zic că aveţi destul timp să vă distraţi, de la 09:00 la ora 01:00 sau 06:00 în weekend. Cafeneaua organizează şi mese festive, încă un prilej să o vizitaţi, dacă vreţi să le faceţi prietenilor o surpriză de ziua voastră, intraţi pe site-ul lor şi faceţi o rezervare.

Cafeneaua sare în ajutorul Teatrului de pe Lipscani, funcţionând chiar în fosta sală Rapsodia a acestuia. Aceasta reuşeste să îţi transforme o seară normală de ieşit în club într-un adevărat show. Sala poate găzdui până la 500 de suflete pregătite de o seară incendiară.

Aştept să îmi spuneţi părerea voastră despre locaţie, eu unul cred că am mai descoperit un loc bun de relaxare în Bucureşti.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *