Prin oras – 438 HALL – Art Bazaar

Prin oras - 438 HALL - Art Bazaar

Prin oras - 438 HALL - Art Bazaar

de Alexandra Ioniţă – tehnoredactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Ce ne-a surprins plăcut încă de la intrarea în 438 HALL a fost nonconformismul locului şi lejeritatea pe care ţi-o degaja imediat cum păşeai înăuntru. Acest art bazaar este, după cum îi spune şi numele, un magazinaş de artă contemporană (şi în acelaşi timp şi o galerie de artă), situat la demisolul unui bloc, pe Lascăr Catargiu la numărul 16. Ajunşi acolo, am dat imediat de Anca Echim care a fost mai mult decât bucuroasă să ne vorbească puţin despre acest loc şi să ne povestească despre cum a început totul.

Prin oras - 438 HALL - Art Bazaar


„Aveam mulţi prieteni artişti, care nu aveau unde să îşi expună lucrările“, spune ea. „Majoritatea aveau probleme cu banii şi le era foarte greu să îşi procure materialele necesare pentru proiecte şi aşa ne-a venit idea unui astfel de loc“. Ideea se pare că a fost primită cu braţele deschise de către tinerii artişti pentru că găsim tot ce-ţi poţi şi nu îţi poţi imagina în micul bazar. De la tablouri, haine, origami, tricouri personalizate, mici jucării, până la accesorii de tot felul, pantofi pictaţi şi chiar şi o canapea!

Prin oras - 438 HALL - Art Bazaar


Am aflat că Mihai (10 ani) este cel mai mic artist dintre cei peste 40 care îşi au lucrările) expuse în galerie (aproximativ 500 la număr). El a făcut un roboţel din pachete de ţigări, strânse de ici, de colo şi a fost ajutat de Anca şi restul echipei să îl picteze şi să îl finiseze. Pe de altă parte, primul client a fost Cristi (12 ani), care i-a făcut cadou vărului său o lucrare în valoare de 15 lei. În general, preţurile sunt accesibile şi variază între 8 şi 4.000 de lei, „Preţuri ca pentru România“ ne explică Anca.

Prin oras - 438 HALL - Art Bazaar


Nouă ne-a plăcut tare mult 438 HALL şi îi felicităm pentru iniţiativa de a promova şi de a ajuta artiştii, care este de apreciat! Chiar ar fi ideal să ajungeţi voi singuri pe acolo dacă sunteţi prin zonă, să vă convingeţi de unicitatea locului şi cine ştie, poate să vă faceţi şi cu una-două achiziţii personalizate!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *