Unde iesim vara asta?

Mogosoaia2_Olivia Mihale_Seminarist

Mogosoaia2_Olivia Mihale_Seminarist

de Maria Tudor – reporter
foto: Olivia Mihale – seminarist

Vă mai aduceți aminte cât de mult ne doream în luna mai să vină vacanța mai repede și să ne simțim din nou liberi? Acum, că a venit de aproape o lună , îmi dau seama că rutina este la fel de prezentă ca în timpul școlii: ne trezim de dimineață, mai târziu, ce-i drept, facem diverse treburi pe care părinții se simt îndadorați să ni le dea, iar după-masa ieșim undeva.

Vedeți voi, tocmai acest „undeva“ mă deranjează pe mine, pentru că nu este niciodată „altceva“. Destul de ambiguu, știu, însă dați-mi voie să vă explic: zilnic, ne adunăm în aceleași locuri plictisitoare numai de dragul de a ieși în văzul lumii și pentru că este prea cald să stai în casă. Îmi place totuși că an de an facem un pact cu noi înșine că vara asta va fi negreșit mai bună decât cea precedentă, însă am o întrebare pentru voi: Cum doriți să realizați acest lucru dacă nu există loc pentru schimbare în viețile voastre?

Mama destinațiilor este nimeni alta decât Lipscani, care, în loc să fie aglomerată de turiști, este plină ochi de adolescenți. Nici parcurile nu s-au dovedit a fi o alegere mai inspirată, locul de întâlnire, traseul de bicicleta fiind mereu aceleași. Cred și eu că după ce nebunia de început de vacanță s-a terminat, se așterne o plictiseală generală!

Prinsă la rândul meu în această lipsă de inspirație în materie de escapade, m-am gândit să mai scot capul din cochilie și să mă aventurez în cercetarea a noi locuri. Rezultatul? Am fost surprinsă să văd de câte posibilități dispunem și câte locuri frumoase sunt de văzut, dar, în același timp, m-am simțit foarte tristă la gândul că, până acum, m-am limitat numai la câteva. Hai să nu vă mai țin în suspans și să vă zic ce am găsit:

Palatul Mogoșoaia

Știu că multă lume l-a recomandat de-a lungul timpului, așa că am zis să văd și eu ce este așa de interesant. Într-adevăr, este un loc feeric, foarte bine amenajat, unde poți să evadezi din nebunia Bucureștiului și să te bucuri la maximum de o zi însorită de vară. Pentru a face o scurtă istorioară a locului, Palatul Mogoșoaia a fost construit de către Constantin Brâncoveanu în anul 1702, iar după moartea sa, a aparținut familiei Bibescu. În curtea palatului, am avut plăcerea să ascult un concert de Jazz, care mi-a amplificat starea de bine. Chiar dacă multora vi se poate părea peste mână, fiind în afara orașului, nu este deloc așa, deoarece puteți ajunge foarte ușor, fie cu metroul și, ulterior, cu autobuzul, fie cu maxi-taxiurile care vă sunt puse la dispoziție.

Mogosoaia1_Olivia Mihale_Seminarist

Filme în aer liber

De ce să mergem la cinema și să cheltuim o groază de bani pe bilete și snack-uri, când putem profita de faptul că este vară și să vizionăm același film, pe gratis, în aer liber? Cum ne-a obișnuit, Primăria Municipiului București organizează și în acest an, în parcul Herăstrău, „CinePark“. Probabil, ați observat deja ecranul mare din dreptul intrării Charles de Gaulle, în timp ce vă plimbați cu bicicleta. Ei bine, acolo vă așteaptă la fiecare sfârșit de săptămână, începând cu ora 19:30, o varietate de filme artistice de toate genurile. „CinePark“ durează până pe 24 august, așa că ia-ți gașca și, în loc să vă strângeți în skate park și să pierdeți timpul aiurea, strângeți-vă în fața ecranului mare, pe lângă care treceți mereu, și vizionați un film. Mai multe detalii găsiți aici.

Cinepark_Olivia Mihale_Seminarist

Dansează în ploaie

Tot aud cât de mult vă plac ploile de vară și cât de înnebuniți sunteți după celebrele scene din filme, însă de câte ori ați ieșit afară în timpul unei furtuni și ați început să vă zbenguiți? Mai ales acum, că plouă aproape zilnic și ne strică toate planurile, avem ocazia să îi râdem ploii în nas. Cum? În loc să vă băgați repede la adăpost, ieșiți afară când este mai puternică și distrați-vă mai bine ca niciodată!

Dans in ploaie_Olivia Mihale_Seminarist

Ia masa la înălțime

Cine are nevoie de restaurantele de fițe din Centrul Vechi, când poți avea parte de o seară magică chiar la tine acasă? Da, chiar așa! Acoperișul blocului tău poate fi locul perfect pentru a cina împreună cu persoana iubită. Pentru un plus de magie, ia-ți o pătură și privește stelele. Dacă te simți aventurier și nu îți vine să intri în casă, poți chiar să îți montezi un cort și să petreci întreaga noapte afară. It`s up to you!

Cina pe acoperis_Olivia Mihale_SeminaristCina pe acoperis_Olivia Mihale_SeminaristCina pe acoperis_Olivia Mihale_Seminarist

Termină pe Lipscani

Această ultimă oprire nu este pentru a experimenta lucruri noi, ci pentru a vă lua adio definitiv de la cele vechi. Dacă până acum, vă simțeați bine când vă aflați într-un loc așa de popular ca Centrul Vechi, veți vedea că locul nu o să vă mai spună nimic după ce ați încercat și altceva. Mai mult, vă veți simți chiar mândri de voi înșivă că ați avut curajul să fiți open-minded și să gândiți în afara cutiei.

Acum, spuneți-mi, ce planuri aveți pentru mâine?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *