Scrii? Imaginarium te sustine!de Raluca Băceanu – redactor
sursa foto: Daniel Rădulescu

Da! ,,Imaginarium“ este atelierul de creaţie dedicat ţie, tinere scriitor! Credeai că nu există aşa ceva? De ieri s-a înfiinţat oficial şi te aşteptă lunar pentru a te spriijini în viitoarea ta carieră de scriitor SF sau Fantasy.

Moderatorul, Balin Feri, a ţinut prima întâlnire a atelierului în Ceainăria Tabiet, ieri, 19 august, la ora 17. Au fost invitate nume grele dintre sefişti şi nu numai: Marian Truţă, Florin Pîtea, Oliviu Crâznic, Bebe Ionescu, Simona Şerbănescu, Laura Sorin.

La întâlnirea ,,zero“, după cum a fost numită de Marian Truţă, s-au pus în discuţie mai multe puncte ce trebuie atinse de-a lungul existenţei acestui atelier. Dar în primul şi primul rând trebuie ca fiecare tânăr ce scrie şi vrea să facă acest lucru ca un adevărat profesionist, să afle de ,,Imaginarium“.


În al doilea rând, dacă scrii, păi atunci scrie şi dovedeşte asta! Florin Pîtea a venit cu ideea ca înainte de fiecare întâlnire să existe un subiect sau un titlu, în jurul căruia să se alcătuiască o acţiune, o povestire de maximum 15 pagini.

Şi până la urmă, nimeni nu trebuie să fie pasiv în cadrul unui astfel de atelier! Toţi membrii vor trebui să dea dovadă de pasiune şi dăruinţă, iar cei care deja au un nume consacrat, se vor oferi să critice într-un mod cât mai constructiv textele tinerilor aspiranţi.

Dar partea cea mai bună acum urmează: cele mai bune texte vor fi publicate într-o antologie! Încă se discută dacă aceasta va fi anuală şi dacă va fi în format digital sau print.

Oricum, e o mare şansă! Acum ştii că te poţi lansa în funcţie de talentul pe care îl ai. Iar la început nu te descuraja, fiindcă până la urmă fiecare lucru brut trebuie şlefuit. Atelierul cu siguranţă te va ajuta în această privinţă.

Până la viitoarea întâlnire, dacă vrei să te afirmi, vino cu un text fantasy sau SF, de aproximativ 4-15 pagini, ori poţi deja să te apuci de tema dată, un text cu titlul ,,Băiatul din zona holdelor“. Ai o lună la dispoziţie.
Baftă!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *