Filme pentru vacanta :)

de Florentina Ţărînă – redactor

Dacă tot vine vacanţa de vară, m-am gândit că o să aveţi o grămadă de timp liber, aşa că v-am pregătit ceva mai special. Mai precis, am realizat o mică listă de filme pe care le puteţi viziona, atât cu prietenii, cât şi singuri:

  The Dark Knight (2008) 500 Days of Summer (2009) Sherlock Holmes (2009)

 • 1. The Dark Knight (2008) – povestea Cavalerului neînfricat şi a unui criminal genial, Joker.
 • 2. 500 Days of Summer (2009) – o poveste de dragoste originală şi tulburătoare.
 • 3.Sherlock Holmes (2009) – noile şi fascinantele aventuri ale lui Sherlock Holmes alături de amicul său, Dr. Watson.
 • The Ugly Truth (2009) Underworld Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street (2007)

 • 4. The Ugly Truth (2009) – un film cu un comic şi o idee destul de subtilă.
 • 5. Underworld – întreaga trilogie (2003; 2006; 2009) – şi aici puteţi vedea vampiri şi vârcolaci adevăraţi.
 • 6. Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street (2007) – un musical sângeros în regia lui Tim Burton.
 • Constantine (2005) The Princess and the Frog (2009) Don Juan DeMarco (1995) Percy Jackson and Olympians: The Lightning Thief (2010)

 • 7. Constantine (2005) – povestea celui care a putut păcăli Diavolul.
 • 8. The Princess and the Frog (2009) – o animaţie drăguţă care vă va aduce aminte de basmele copilăriei, numai că acum sunt puţin „şlefuite“.
 • 9. Don Juan DeMarco (1995) – sau cum poţi să readuci romantismul în vieţile oamenilor.
 • 10. Percy Jackson and Olympians: The Lightning Thief (2010) – o incursiune, nu foarte strălucită, în lumea zeilor şi a fiinţelor magice.

Sper să vă placă lista mea. Vizionare plăcută! 🙂

Recommended Articles

6 Comments

 1. E cea mai tampita lista de filme pe care am vazut-o in viata mea:|. I mean..toate cele de mai sus sunt filme bune,daca nu..chiar foarte bune !! Dar nu pentru vara..nu pentru adolescenti..nu pentru liceeni.Sa nu mai punem la socoteala ca unele sunt atat de populare incat au fost (vorbesc in general) vizionate de majoritatea cinefililor.
  Lista asta e atat de banala si lipsita de sens si de interes,ca sa zic asa…
  Damn!

  1. Florentina Tarina

   In primul rand, ok, da, poate ca lista asta e un pic "expirata", dar totusi poate ca sunt persoane care nu le-au vazut. Si acestea sunt filme cu nume mari. Sincer sunt filme care merita, care au o distributie buna, sau macar acceptabila, si care au un pic de sens.
   Cu privire la ideea de "filme pt liceeni" probabil ar fi trebuit sa adaug si toata seria "Twilight" [not!].
   Si nu in ultimul rand, gusturile nu se discuta!:)

 2. Fireste, am sa-mi dau cu parerea in legatura cu filmele pe care le-am vazut. Al 2lea mi se pare foarte fain, mi-a placut poate cel mai mult dintre cele care apar in lista. Sherlock Holmes avea niste efecte foarte bune si mi-a placut accentul actorilor si felul in care era conturat personajul principal, mintea mea a facut o conexiune ciudata cu personajul Ilie Moromete al lui Preda. Despre Sweeney Todd, inca o colaborare reusita a lui Tim Burton cu Johnny Depp.. Iar Don Juan de Marco l-am vazut acum mult timp, abia daca-mi mai amintesc ceva. Per ansamblu, pot spune ca sunt filme usoare si uneori mai avem chef si de ele. Ma asteptam la niste nume mai interesante, un fel de recomandari, filme cunoscute doar de persoane ceva mai preocupate de domeniu. Oricum, sunt filme simpatice care lipsesc de aici, dar asta e lista ta, normal, fiecare si-ar scrie-o in felul lui 🙂

  1. Florentina Tarina

   Ok, promit ca de acum inainte o sa vin cu filme mai putin cunoscute. M-am gandit ca poate daca nu va suna familiar numele unui film nu o sa-l vizionati 🙂

 3. Mie mi se pare foarte ok lista ta, pentru ca cuprinde o paleta diversificata de genuri. Cred ca asta ai vrut defapt sa faci, sa prinzi la o ramura mai mare de specii numite "liceeni". Accepta totusi critica celorlati, pentru ca asta e, poate sa fie si constructiva, daca nu, macar o provocare pentru a scrie si mai promitator in viitorul apropiat. 🙂

 4. Da, au dreptate, fiind vara preferam sa admiram o comedie de liceeni , unde sa plangem si sa radem cu personajul principal .
  Uite cateva exemple : Mean Girls, Freaky Friday . Angus, thongs and perfect snogging, wild child, bring it on [ toate filmele]. cinderella story, another cinderella story, eurotrip, sidney white, sex drive, the new guy, the lizzie mcGuire movie, the devil wears prada [ este totusi un film placut de urmarit] , the girl next door
  [ da ,sunt cinefila]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *