AntrenArt #8, cu Andi Moisescu

Antrenart Andi Moisescu_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-10

de Ana-Maria Pop – reporter
foto: Ioana Gheorghiu – fotoreporter

Marți, 23 iunie, la ora 20:00, am participat la cea de-a opta ediție a unuia dintre cele mai mari festivaluri de antreprenoriat din Europa, AntrenArt, care l-a avut ca invitat pe Andi Moisescu. Organizată de asociația Imbold, această platformă de antrenamente în industriile creative încurajează Startup-urile și proiectele de acest gen.

„Apropo de inspirație, motivație și transpirație“, despre asta avea să ne vorbească Andi în timpul petrecut la Grădina Acuarela. Aflat în fața unui public numeros, el povestește cum și-a găsit vocația pe parcurs, fără să se gândească vreo secundă că ar putea ajunge unde este acum. Însă, pentru aceste realizări, a muncit din prima zi așa cum muncește și astăzi, iar cel mai mare câștig se datorează faptului că și-a urmat intuiția. El spune că trebuie să faci ceea ce îți place, așa cum el vede munca la fel ca pe un joc, plină de pasiune.

Andi Moisescu nu se consideră nicidecum un „star“. Își amintește cu drag cum a început totul, ne spune despre cum vindea ziare la Piața Unirii, împreună cu alți colegi de liceu, cu scopul de a strânge bani pentru vacanța de vară. Chiar dacă în prima zi nu au vândut absolut nimic, au urmat alte două zile în care au fost cumpărate 1.500 de ziare. Asta înseamnă să nu te dai bătut!

Antrenart Andi Moisescu_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-11

Deși a absolvit Facultatea de Matematică, Andi și-a construit o carieră în domeniul radio, pe care a urmat-o timp de șase ani. În liceu, era DJ la mai multe petreceri, după care a ajuns DJ-ul oficial al unui post din Costinești, iar după o perioadă, a ocupat postul de director general la PRO FM.

Cât despre televiziune, a preluat emisiunea matinală „Ora 7 Bună Dimineața“, dar ne mărturisește că nu i-a fost deloc ușor să se adapteze, din cauză că avea trac. Cum Andi nu este genul de persoană care să se lase cu una, cu două, a început să participe la training-uri, să studieze, până când a căpătat curaj și a descoperit tainele acestei meserii.

În prezent, Andi a rămas prezentatorul emisiunii „Apropo TV“, difuzată în fiecare duminică, la ora 13:05, care tocmai a împlinit zece ani și jumătate de emisie. Dacă nu ar exista pasiune, programul ar fi năucitor, dar el spune că îi este comod, fiindcă face ceea ce adoră. Petrece 20 de ore la montaj – nu îi place ca altcineva să îi monteze materialele. Publicul a fost atras mai ales de tricourile purtate de prezentator, pe care sunt inscripționate mesaje definitorii pentru săptămâna respectivă, chiar ușor educative. Tricourile au fost păstrate după fiecare emisiune, ajungând la peste 200 de exemplare unice.

Antrenart Andi Moisescu_Ioana Gheorghiu_fotoreporter-6

În timpul liber, chiar dacă este foarte puțin, lui Andi îi place să comunice cu publicul pe rețelele de socializare pe care le consideră un mare câștig, pentru că are ocazia să își împărtășească opiniile cu ceilalți. Să nu mai vorbim despre blog-ul personal, foarte activ și urmărit intens de lume. Aici, el a vorbit despre experimentul „luna fără cash“, o campanie Master Card, despre cum s-a străduit să folosească o lună întreagă doar cardul. Concluzia va fi postată în curând pe blog, deci fiți pe fază!

Toți cei prezenți la AntrenArt au fost impresionați de sinceritatea cu care Andi Moisescu a vorbit. Pentru el, chiar asta este cel mai mare atuu în media, unde lucrează de 20 de ani. Un om deosebit care este implicat și în cazuri umanitare, organizația „Salvați Copiii! “, ne îndeamnă să ne alegem valorile potrivite în viață. Ne mărturisește că pentru el, acestea sunt încrederea, esențială în viața fiecărui om, și creativitatea.

Vă propun să stați cu ochii pe pagina de Facebook „AntrenArt“ pentru a participa la următoarea ediție și pentru a afla poveștile de viață ale unor oameni cu care România chiar se poate mândri.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.