Basarab, Eminescu si Spiru pe scena Pun pariu pe talent – a doua semifinala

Basarab, Eminescu si Spiru pe scena Pun pariu pe talent

Basarab, Eminescu si Spiru pe scena Pun pariu pe talent

de Casandra Săpoiu – colaborator permanent
foto: Dragoş Voicu

Săptămâna aceasta, pe 12 martie, Colegiul Naţional „Matei Basarab“ a fost gazda celei de-a doua semifinale „Pun pariu pe talent“.

Pe somptuoasa scenă a sălii de festivităţi au urcat timizi (sau nu) cei mai talentaţi elevi din Spiru, Eminescu şi, bineînţeles liceul gazdă, Basarab, în faţa a peste 150 de persoane şi a juriului, aprig observator, format din Manuel Dinculescu, Zozo (owner Lions Beat, ex-Lucky Man Project), Gabi Inoan, Anca Maco şi un membru al echipei PPT, Gabriela Popescu.

Basarab, Eminescu si Spiru pe scena Pun pariu pe talent

Pe tot parcursul spectacolului, concurenţii au fost încurajaţi de „galeriile“ care se formaseră şi care au scandat şi au susţinut liceul din care proveneau. Totuşi, printre scandările „Matei Basarab, liceul nostru drag“ şi „Spiru! Haret!“, am remarcat reprezentaţiile a numeroşi concurenţi. Astfel, rock-ul a părut să fie la el acasă în ceea îi priveşte pe cei din Spiru: băieţii de la Five O`Clock ne-au (în)cântat cu piesa „Let’s Get It Started“ a celor de la The Black Eyed Peas; Mihai Năsui a avut un moment remarcabil de chitară, iar Cristiana Popescu a interpretat melodia „Diamonds“ a Rihannei.

Eminescu a prezentat mai multe numere muzicale, iar Basarab a urcat pe scenă cu un număr de street dance al trupei liceului, a cărei membră Alexia Munteanu a participat şi individual în concurs cu o melodie, iar Tiberiu Galea a făcut un adevărat spectacol (chitară + voce) pe melodia lui Bruno Mars, „Locked Out Of Heaven“.

Basarab, Eminescu si Spiru pe scena Pun pariu pe talent

După aproximativ două ore de spectacol, juriul a decis că spre finală merg Andrei Duţu din Basarab, care a dat glas unei „interpretări de cabaret“ (după cum a spus unul dintre juraţi) a piesei „Feeling good“ a lui Michael Buble, din Eminescu trupa „PPT Show“ care a prezentat o mică scenetă pe un fundal muzical extrem de original, iar Spiru îl are în finală pe Gabi Niculescu care a cântat la chitară.

După cea de-a doua semifinală, mi s-a reconfirmat cât de talentaţi sunt elevii bucureşteni şi sper că în următoarele semifinale să întâlnesc oameni tot atât de talentaţi şi pasionaţi de ceea ce fac, precum cei pe care i-am urmărit la CNMB.

Basarab, Eminescu si Spiru pe scena Pun pariu pe talent

Stay tuned!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Dragoș Voicu

    Felicitari pentru articol dar, am 2 mici corecturi:
    1. Nu este “Zoso” ci Zozo sau Mister Z;
    2. Gabi Niculescu a avut cel mai mare puctaj din Spiru insa, in finala, el va reprezenta CNSH-ul alaturi de Mihai Nasui acestia avand acordul juriului.

    Mersi:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *