Vreau cadouri pentru următorii 4 ani!

vreau cadouri pentru urmatorii 4 ani!

vreau cadouri pentru urmatorii 4 ani!

de Alexandru Tudosoiu – redactor
foto: Andreea Stoian – fotoreporter

„Salut, frate! Unde îţi faci ziua anu’ asta?“ – „Ştii, anu’ ăsta nu e ziua mea…“
Nu este complet adevărată afirmaţia anterioară, dar v-aţi gândit vreodată cum ar fi să fiţi născuţi în an bisect?

Partea bună: te face să te simţi special! Adică cât de mulţi pot spune că sunt născuţi într-o zi care există doar o dată la 4 ani? Te face să pari mai tânăr, unora chiar le justifică comportamentul juvenil, fapt acceptat până la 52 de ani (la 13-14 ani începem să ne maturizăm?). Iar pentru cei obsedaţi temporal, pe aceştia chiar îi poate face să îmbătrânească mai greu! Ceva în genul placebo.

Partea rea: în afară de faptul că îţi sărbătoreşti ziua „pe bune“ numai o dată la 4 ani şi că nu prea îţi apuci majoratul… niciodată (adică, 0+4+4+4+4=16) şi că… OK, poate sunt ceva mai multe inconveniente decât părţi bune.

Ar fi destul de nasol, să nu poţi să ai o zi de naştere normală, să îţi simţi ziua. Sigur, poţi să o faci cu o zi înainte sau cu o zi după (pentru că între nu există), dar parcă tot e diferit, nu e acelaşi sentiment cu care te trezeşti de dimineaţă: „Hei, frate! E ziua mea, fac ce vreau!!!“ Destul de ciudat să te trezeşti într-o zi şi să te simţi ca şi cum ai trecut pe lângă ziua ta de naştere. Câtă frustrare trebuie să fie, de asemenea, la 18 ani, tot din acest motiv sublim, chiar dacă majoratul există, dar e cam, aşa, neoficial.

Într-un fel, e şi o parte bună. Ştiţi obiceiul ăsta urban al femeilor singure şi cu fiţă mondenă de a nu spune vârsta sau, din contră, de a o spune după ce au extras numeroase rădăcini pătrate şi logaritmi? Asta chiar le-ar da un motiv nevinovat să-şi spună vârsta. Ce-i drept, dacă o femeie în toată firea ar spune că ar avea 10 ani (măsuraţi după numărul de aniversări) ar schimba, probabil, înclinaţia mai neortodoxă a unui pedofil ce se respectă. Deşi, cu riscul asta, ar putea să înceapă să-şi calculeze vârsta în modul câinesc, dar în mod invers – câinele are 28 de ani umani, dar de fapt are numai 3 sau ceva asemănător. Nu loviţi! E doar o idee…

Una peste alta, gândiţi-vă dacă aveţi prieteni născuţi în an bisect şi uraţi-le la mulţi ani anu’ ăsta! Dacă rataţi, reveniţi… peste 4 ani!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.