UNATC te invita in salile de curs

Usi Deschise UNATC

Usi Deschise UNATC

Tu ce rol vrei să ai ? Vino să-ți alegi !

În zilele de 6, 7 și 8 aprilie, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale“ primeşte oaspeți. Ajuns la a XVI-a ediție, unul dintre cele mai importante evenimente studenţeşti din ţară, festivalul Uși deschise se adresează, deopotrivă, liceenilor și celor interesaţi să studieze artele spectacolului, precum și tuturor iubitorilor de teatru sau film.

Timp de trei zile, de la 10.00 dimineaţa până la 10.00 seara, vor avea loc manifestări în cadrul cărora profesori și studenți vor dezvălui secrete din etapele construirii unui spectacol. Ateliere de mișcare, vorbire și lupte scenice, mânuire de marionete și păpuși, fragmente din piese, mini-spectacole coregrafice, machete și costume, discuții libere, examene de semestru, proiecții de film (scurt-metraje selecționate și premiate la „CineMAiubit”) – toate oferă o imagine de ansamblu asupra activității desfășurate în UNATC. La finalul fiecărui eveniment vor avea loc discuţii între spectatori și studenți.

Printre spectacolele studenţeşti care vă aşteaptă în sălile UNATC, vă propunem titluri incitante, de la montări pe texte clasice, până la musicaluri curajoase: D’ale carnavalului, Chicago, Nunta însângerată, Zbor deasupra unui cuib de cuci, Artă, Yom Kippur, Pescăruşul, După ploaie și California Suite. Programul este întregit de ateliere de arta actorului cu studenţii din primii ani de studiu dar şi cu cei de la Master, iar departamentul de Studii Teatrale vă provoacă la un dialog cu tema „Teatrologul – un personaj cu o mie de roluri“ la care vor participa absolvenţi ai specializării, azi oameni de succes din lumea teatrului.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 6 aprilie, orele 11, în sala Atelier din strada Matei Voievod nr. 75-77. Vă invităm să intrați în culisele școlii noastre de teatru și film, unde creativitatea este la ea acasă!

Proggramul poate fi vizualizat aici:
https://www.unatc.ro/Evenimente/2012_program_usi_deschise_040514.pdf

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *