Superficial sau nu?

superficial_sau_nu-chiorean_maria-colab_foto-teenpress

de Ioana Dumitru – colaborator
foto: Maria Chiorean – colaborator foto

Bunica mea îmi mai spunea ,,Ia cu pâine, mamă, ca să-ţi ţină de foame!“. Aşa ne spune şi nouă Gabi (redactorul-şef, pentru necunoscători): ,,să punem pe pâine“ nişte articole dintr-acelea de calitate superioară (ca şunculiţa, zice-se ea, ,,presată“), pentru că numai alea se mănâncă în orele de maxim interes.

Toţi ştim cât e de greu să alegem între mai multe lucruri care ne plac în aceeaşi măsură şi pe care, evident, vrem să le abordăm; dar cum nu suntem roboţi (sau japonezi), nu putem să le facem pe toate. Cam aşa este şi teoria ,,Ia cu pâine, mamă!“. Se concentrează pe faptul că ne implicăm în ’nşpe mii de treburi şi nu reuşim să le facem pe toate cum trebuie. Adică le facem pentru că trebuie făcute, sau pentru că dă bine la CV sau la reputaţie.

Eu, personal, sunt la vârsta la care experimentez tot ce-mi iese în cale, ca să găsesc, într-un final (nu ştiu când va fi finalul acesta), ceea ce-mi place cu adevărat să fac. În cazul meu, dacă mă implic în mai multe lucruri (să nu credeţi acum că sunt multifuncţională… nu, sunt doar foarte curioasă privind noutăţile). Asta nu înseamnă că nu pun suflet pentru fiecare sau că le tratez superficial. Nu contrazic ceea ce am spus tot eu mai sus, doar particularizez pentru persoana mea.
Este doar o chestiune de împărţire a timpului pentru a le acorda tuturor aceeaşi atenţie. Cu siguranţă, mai târziu, voi şti spre ce să mă îndrept şi ce să consider doar un hobby.

E o filosofie întreagă cu tema asta, se poate discutaaa!… Ca la emisiunile televizate (până când dă Domnu’ de se ia curentul şi nu le mai împuie capul părinţilor cu ,,E-uri“). Se poate împărţi firul în mii şi milioane, dar n-avem timp (zboară, săracul) şi nici spaţiu (în revistă, că e criză). Deci, aici punem frumuşel un punct mare.

P.S.: N-am putut să mă abţin; vă rog eu frumos alegeţi-vă drumul care vă interesează cu adevărat şi nu-i lăsaţi pe alţii să vă influenţeze!
Ne vedem în numărul viitor! (dacă îmi mai dau oamenii ăştia VERDE). Punct.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *