Harnicutii au fost premiati de Kaufland

kaufland_facebook_1200x628_OK

de Sabrina Canea – Redactor-șef

În luna octombrie a anului trecut vă vorbeam despre proiecte și activități extrașcolare, despre lucru în echipă și distracție prin învățare, dar și despre cât de rar găsești o asemenea oportunitate. Tot atunci vă spuneam și unde puteți găsi un astfel de pachet întreg: Olimpiadele K.

Ca o scurtă recapitulare – dar știu că n-ați uitat! –, „Olimpiadele K“ reprezintă un program de responsabilitate socială realizat la nivel național sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Această nouă inițiativă este pusă în scenă sub forma de competiții la care pot participa toate instituțiile de învățământ de stat din România, fie că vorbim despre grădinițe, școli primare, școli gimnaziale ori licee.

Povestea asta sună bine – recunosc, și pe mine m-a tentat! –, unde mai pui ca e floare la ureche să te înscrii? Pe scurt, să devii Olimpik nu este complicat: îți înscrii școala, ești activ și strângi cât mai multe puncte. Mai mult, cu cât ai mai multe activități realizate, cu atât îți cresc șansele de câștig.

Au trecut 4 luni de zile de când proiectul și provocarea „Olimpiadele K“ a început și se bucură de un adevărat succes. În total s-au înscris aproape 1400 de școli, realizând împreună cu elevii peste 48.000 de activități.

De altfel, au apărut deja și primii câștigători în Top Hărnicuți (în top hărnicuți sunt premiați primii care înscriu și fac proiecte), pe care îi putem regăsi aici. Hărnicuții au fost deja premiați cu câte 2000 de euro fiecare.
print_screen_site
În plus, urmează să fie validați și câștigătorii concursului, Top Fruntași. Ultima zi în care se mai puteau înscrie proiecte a fost 16 februarie, deci stați aproape, căci urmează validarea până pe 15 martie.

Cele mai bune instituții le găsim aici. Multe dintre ele au obținut un punctaj maxim de 7800 puncte, pentru că, într-adevăr, au fost hărnicuți!

Aproape de final acțiunea numără peste 1 300 de școli implicate și peste 40 000 de activități extrașcolare desfășurate de elevi cu dascălii lor. Vorbim de muncă în echipă, creativitate, seriozitate, mobilizare socială și viziune dovedite de o întreagă generație de elevi împreună cu profesorii lor.

Vorbind despre premii, locurile fruntașe vor fi răsplătite cu premii în euro: 40.000 de euro – locul întâi –, 30.000 de euro – locul al doilea –, iar următoarele 101 școli din clasament vor fi fiecare premiate că câte 20.000 de euro.

Trecând peste marile premii care pot fi câștigate în cadrul „Olimpiadele K“, copiii s-au implicat și distrat cu adevărat. Răsfoind proiectele lor am văzut câte fotografii și filmulețe au încărcat pe platforma online, dar și faptul că au făcut multe activități educaționale și de responsabilitate civică, m-am convins că „Olimpiadele K“ a fost de un succes desăvârșit.

Mai sunt 7 zile până aflăm marii câștigători. Nu știu de voi, dar eu o să stau cu ochii pe site-ul oficial, nu cumva să ratez proiectele frumoase și creative făcute de echipe hărnicuțe de elevii din toate colțurile țării.
print_screen_site_2

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *