Balul bobocilor din „Ita Wegman“

Bal Ita Wegman_Andrei Vlad_Corespondent al RCTP (59 of 324)

de Cristina Radu – colaborator
foto: Andrei Vlad – colaborator foto

După prima jumătate a anului şcolar, semestrul al doilea a început cu… o seară de distracţie, ce altceva?, pentru elevii Liceului Teoretic Bilingv „Ita Wegman“, care au petrecut joi seară la balul bobocilor.

Boboceii s-au adunat în Bamboo încă de la ora 19, întrecându-se în ţinute care mai de care mai sofisticate pentru a atrage atenţia: de la rochii scurte şi tocuri înalte, până la blugi şi sacouri, aceştia au intrat mândri pe uşa clubului, pe ritmul muzicii dance ce răsuna deja în boxe.

Nu am aşteptat prea mult începerea deja tradiţionalului concurs de Miss şi Mister. Cristina şi Liviu, prezentatorii balului, au urcat pe scenă şi au dat oficial startul spectacolului. Astfel, concurenţii au defilat în faţa publicului sub pretextul primei probe, cea a ţinutelor de zi. Deşi plini de emoţii, încurajările din culise şi aplauzele şi fluierăturile celor din public au reuşit să le redea zâmbetul pe buze şi să păşească cu mai multă încredere pe scenă. De aceea s-au descurcat de minune şi la următoarea probă – de recunoaştere a filmelor şi a pieselor. Pe ecran au apărut pe rând scene din filme celebre, iar în boxe au răsunat diverse melodii, pe care concurenţii trebuiau să le recunoască. Mai cu un suflat, mai cu un ghicit, aceştia au reuşit să răspundă corect la întrebări.

Bal Ita Wegman_Andrei Vlad_Corespondent al RCTP (160 of 324)
După ce am făcut cunoştinţă cu aspiranţii la titlurile de Miss şi Mister, seara a fost animată de câteva momente muzicale: Tomy Weissbuch (pe care sigur îl cunoaşteţi de la „Vocea României“), cu energia lui caracteristică, i-a ridicat pe toţi în picioare pe fundalul piesei „Sing“ (Ed Sheeran). Însă nici Alexandra David nu s-a lăsat mai prejos. De-a casei – elevă în „Ita Wegman“ – prin talentul său, Alexandra a transmis fiori de emoţie printre cei din public cu a ei interpretare din Queen („Show Must Go On“).

Am revenit imediat la concurs, iar băieţii au fost supuşi unei probe grele de imaginaţie: au fost nevoiţi să gândească rapid şi să găsească… rime. Da, aţi înţeles bine, s-au întrecut în versuri, apelând la umor şi ironie pentru a impresiona juriul şi a stârni râsete. În timp ce membrii juriului luau notiţe şi acordau puncte pentru cele mai reuşite rime, Andra Gogan a urcat şi ea pe scenă cu un colaj de melodii rap şi pop, dovedind o originalitate aparte. Ştefan Ducă de la „1st Class Dance Studio“ a ţinut să ne arate mişcările de dans pe care le ştie, dând pe spate toate boboacele!
Bal Ita Wegman_Andrei Vlad_Corespondent al RCTP (139 of 324)
Şi pentru că băieţii deja trecuseră cu bine de proba cu numărul trei, a venit rândul fetelor să ne arate ce ştiu şi au umplut sala de energie în paşi de dans.

După o scurtă pauză, concurenţii au revenit pe scenă cu o surpriză. Ce era aşa secret acolo, în spate? Perechile se pregăteau pentru defilarea în pijamale… Pijamale şi nu numai! Echipamente de scrimă sau box, un costum de unicorn, ba chiar şi un Pikachu mai mare au stârnit râsul tuturor.

Dar această penultimă probă doar ne-a pregătit pentru ce avea să urmeze. Fetele şi-au etalat frumuseţea în rochii elegante, iar băieţii şi-au pus şi ei papioanele pentru a nu le lăsa doar pe partenerele lor în luminile reflectoarelor.

În timp ce juriul delibera, Tomy ne-a surprins din nou, ridicându-i pe toţi de pe canapelele confortabile, cu piesa „Perfect fără tine“ (Vama).
Bal Ita Wegman_Andrei Vlad_Corespondent al RCTP (265 of 324)
Tobele, vă rog! Anunţarea câştigătorilor s-a lăsat mult aşteptată. Bobocii au strălucit pe scenă şi s-au descurcat excepţional la toate probele, de aceea juriului i-a fost atât de greu să aleagă o singură pereche câştigătoare. Cu toate acestea, premiul al III-lea a mers către Alexandra Bolohan şi Marc Dimovici, Alexandra Onel şi Alexandru Dan au primit premiul al II-lea, iar Miss şi Mister 2016 din „Ita Wegman“ sunt Ana Rînciog şi Steven Radomir. De asemenea, Alexandra Onel şi Steven Radomir au mai primit şi premiul pentru popularitate decis prin aplauzele publicului. Bravo vouă, copii!

Distracţia a mai ţinut până după miezul nopţii.
Elevii au dovedit că se pot simţi bine chiar şi după o zi cu şase ore de şcoală. Au dansat, au cântat şi au uitat de temele încă nefăcute.

Una peste alta, a fost un bal reuşit şi foarte bine organizat. Denisa Bărbulescu şi echipa de organizatori au făcut din nou o treabă grozavă. Felicitări şi la mai multe baluri!
Bal Ita Wegman_Andrei Vlad_Corespondent al RCTP (321 of 324)

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *