Relationshipwrecks – Prima noapte, mit si realitate. Pour homme

de Sabina Lazăr – redactor

Numărul trecut am dorit să fac un sumar al lucrurilor care pot decurge mai puţin plăcut în ceea ce priveşte prima experienţă sexuală a tinerelor femei, iar în prezentul voi încerca să descifrez problemele cu care se confruntă bărbaţii la debutul vieţii lor intime. Şi în acest articol voi porni la drum cu îndemnul de a nu ajunge în pat cu aşteptări nerealiste sau prea înalte. Mai bine să fii surprins plăcut decât dezamăgit şi sunt convinsă că veţi căpăta experienţă de-a lungul timpului!

În primul rând, v-aş sugera să nu vă grăbiţi să tăiaţi acest eveniment de pe lista cu „lucruri de făcut“. Ştiu că presiunea din partea colegilor şi a prietenilor este mare, iar orgoliul vă face la rândul lui un deserviciu, însă nu trebuie să fiţi asemănători cu ceilalţi, nu din acest punct de vedere. Prima noapte se consumă între doi oameni şi atât, nu între tine şi viziunea amicilor despre cum ar trebui să evoluezi. Fiecare persoană are ritmul ei şi, dacă depăşeşti o limită (auto)impusă, nu este chiar atât de rău. Aş putea afirma chiar că au mai rămas puţini aceia care aşteaptă persoana potrivită cu care să împărtăşească acest moment. Puteţi spune că sunt demodată, dar vă asigur că la nivel de simţire veţi găsi un cu totul alt nivel când sunteţi în pat cu persoana la care ţineţi, decât dacă o veţi face cu cineva de care nu vă pasă îndeajuns. Totodată, vă sfătuiesc să nu credeţi toate poveştile prietenilor, deoarece oamenii au tendinţa să exagereze aproape întotdeauna.

Există trei variante în care se poate desfăşura prima noapte. Primul (şi cel mai fericit) este ca totul să decurgă bine. Nu zic perfect, pentru că aşa ceva se poate atinge numai cu timpul, experienţa şi cunoaşterea trupului tău şi a dorinţelor partenerei. Dar este posibil ca prima relaţionare să nu se transforme într-un eşec, iar aici este mai mult vorba de o muncă în echipă. Partenera trebuie să fie înţelegătoare şi să îţi acorde timpul de care ai nevoie pentru a-ţi reveni din acea transă, însă şi tu ar trebui să fii atent la nevoile ei. În pat poţi fi egoist şi poţi cere ce doreşti, dar nu până la a o considera pe tipa de lângă tine doar un mijloc prin care să-ţi obţii plăcerea. Aşa că te îndemn să fii comunicativ, să explici şi să întrebi, să oferi şi să primeşti. E greu la început, dar este singura modalitate prin care poţi învăţa „dedesubturile“ actului.

A doua posibilitate nu este la fel de luminoasă. Din cauza entuziasmului, ai putea să termini prea repede sau chiar înainte de a începe ceva. Nu este un capăt de lume şi nu trebuie să te simţi jenat. Roagă-ţi partenera să îţi acorde circumstanţe atenuante (un compliment drăguţ ar trebui să o liniştească din acest punct de vedere) şi să îţi acorde timp să îţi revii. Puteţi reîncepe de unde aţi rămas după ce te simţi în stare, oricum a doua oară e mai bine.

A treia variantă se referă mai degrabă la tipă, deşi cauza îţi aparţine. Sunt convinsă că îţi vei dori să treci peste preludiu cât mai repede, însă el are un scop în sinea lui, scop de care beneficiaţi amândoi. Dacă nu eşti destul de atent cu partenera, s-ar putea să te trezeşti că intri într-un dry land şi asta nu este prea plăcut pentru nici unul din voi. Aşadar, să ai grijă şi de bunăstarea partenerei!

Recomandări: în cazul în care atât tu cât şi partenera sunteţi neexperimentaţi, o sugestie drăguţă ar fi să aveţi la îndemână un lubrifiant. Realitatea este rareori asemănătoare cu filmele de specialitate (if you know what I mean…) şi trebuie să vii pregătit în întâmpinarea ei. Apoi, pentru a minimaliza şansele unei ejaculări precoce, poţi să îţi oferi o mână de ajutor în dimineaţa respectivă. Şi nu în cele din urmă, cel mai important lucru este să vă protejaţi. În rest, distracţie faină vă doresc!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *