Relationshipwrecks – Dragostea la locul de munca

de Sabina Lazăr – redactor

Sunteţi la liceu şi vacanţa ȋncepe să ȋnsemne ceva mai mult decât distracţie şi relaxare. Presupun că mulţi dintre voi vă gândiţi deja la un job pe timp de vară sau deja aţi avut o astfel de experienţă profesională. E şi normal, faceţi paşi spre o altă parte importantă a vieţii voastre. Dar să nu vă lăsaţi păcăliţi, utilul se mai ȋmbină cu plăcutul şi puteţi să dezvoltaţi un „crush“ pentru un coleg de muncă. Există două posibilităţi, cu beneficii şi dezavantaje pe ambele părţi, ȋnsă e bine să aveţi o privire de ansamblu asupra lor, ȋnainte să vă aruncaţi cu capul ȋnainte.

Prima variantă este cea ȋn care vă ȋndrăgostiţi de un coleg. Ȋn cazul ȋn care nu faceţi nimic ȋn sensul acesta şi doar vă uitaţi cu jind la obiectul afecţiunii voastre, totul e ȋn regulă pe plan profesional. Dar emoţional nu e chiar atât de distractiv, deoarece vă veţi simţi frustraţi de faptul că nu puteţi sau nu vreţi să faceţi nimic mai mult. Dacă totuşi daţi frâu liber faptelor, atunci ar trebui să vă aşteptaţi la câteva variabile.

Posibilitatea 1: colegul vă refuză politicos avansurile şi vă retrageţi uşor dezamăgiţi, dar cu reputaţia intactă.

Posibilitatea 2: colegul vă refuză avansurile şi povesteşte celorlaţi colegi de muncă isprava voastră; voi vă alegeţi cu un mare nimic asezonat cu priviri dezaprobatoare din partea tuturor.

Posibilitatea 3: colegul acceptă propunerile voastre şi ȋncepeţi o relaţie frumoasă şi de durată, moment ȋn care ceilalţi colegi vă acceptă ca fiind un cuplu şi vă felicită.

Posibilitatea 4: colegul acceptă, aveţi o relaţie de scurtă durată şi ȋncep problemele. Dacă despărţirea e amiabilă şi amândoi rămâneţi la respectivul job, atunci sunteţi ȋntr-o situaţie destul de fericită ȋn care nu trebuie să treceţi decât peste o perioadă de fâstâceală când sunteţi ȋn prezenţa celuilalt. O să fie ciudat, dar nu neapărat remediabil. Dacă relaţia nu se termină simplu, fără regrete şi furie, atunci aveţi grijă. Colegul vă poate sabota munca şi viceversa, veţi ajunge la câteva situaţii deloc plăcute, caz ȋn care ar fi bine să vă gândiţi la schimbarea serviciului.

A doua variantă este cea ȋn care aveţi sentimente pentru un şef. Aici e o situaţie ceva mai delicată, mai ales dacă vă place locul vostru de muncă pentru că orice s-ar ȋntâmpla există riscul de a fi daţi afară. Totuşi, dacă vă jucaţi cărţile cum trebuie şi şeful vostru nu e un nemernic ipocrit (cum sunt majoritatea ȋn ziua de azi), atunci aveţi şansa la o poveste. Posibilităţile de mai sus rămân ȋn vigoare, numai că trebuie să aveţi grijă la părerea colegilor despre această relaţie (vor considera că aveţi un tratament preferenţial acum că sunteţi implicat romantic cu persoana ierarhic superioară) şi la altele. Ȋn legătură cu colegii, ar fi bine să discutaţi cu şeful vostru şi să stabiliţi nişte limite. La locul de muncă rămâneţi la stadiul de şef-angajat, fără avantaje, pe faţă cel puţin, ȋn particular sunteţi ceea ce vreţi voi. Totodată, cu toate că e cu dus şi ȋntors, trebuie să stabiliţi clar dacă aveţi o relaţie oficială, de care să fie la curent toată lumea din birou, sau zburaţi pe sub radar. Ȋn cazul ȋn care vă despărţiţi cu resentimente, aveţi mare grijă cum vă comportaţi la job, pentru că s-ar putea să ajungeţi ȋn situaţia ȋn care vi se pun beţe ȋn roate constant.

Ştiu că v-am oferit o viziune superficială asupra subiectului, ȋnsă sunt multe chestiuni relative de care trebuie să ţineţi cont. Sper doar că v-am fost de ajutor măcar ȋntr-o mică măsură. Un ultim sfat totuşi, locul de muncă s-ar putea să dureze mai mult decât povestea de dragoste, aşa că fiţi atenţi ce sunteţi dispuşi să compromiteţi!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Imi aminteste de articolele din Bravo/Cool Girl etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *